Spelhelg på Kulturhuset i Jönköping


Evenemangsdetaljer


Schema för spelhelgen den 8-10/11 2019

 

Fredag 8/11

Wormwood Arena del 3

18:00-22:00

Överlevarna från tidigare ovanliga händelser möter upp nya allierade och fiender när de som Delta Green agenter ska utreda en tillbakadragen kult i Kansas som satt en onaturlig symbol på sina pamfletter. Agenterna måste undersöka och eventuellt infiltrera kulten för att utföra sitt uppdrag.

 

Detta är den tredje delen av tre, både tidigare och nya spelare välkomna.

Lördag 9/11

Lördagsspel

14:00-17:00

På GoB’s Lördagsspel spelar vi rollspel, kortspel, brädspel och figurspel. Kom och spela

ditt favoritspel, testa något nytt eller bara för att hitta några att spela med. Du behöver inte ta med dig någonting och det krävs inga förkunskaper. På föreningen finns massor av brädspel, men också spelbord och annat som behövs för till exempel figurspel. Vi hjälper dig också att komma igång med olika spel. Lördagsspel riktar sig i första hand till dig som är 9-15 år. Men alla är välkomna oavsett ålder.

Spel av alla slag. Ansvarig: Carl-Johan Sanglert. Plats:  G&B’s lokaler på andra våningen.

 

Engagemang – gruppdiskussion

16:00-17:00

Hur kan vi väcka engagemang hos nya och gamla spelare? Hur kan vi få fler som spelleder öppna kampanjer, enskilda scenarion på spelhelger osv? Hur sprider vi oss?

 

Arrangörer: G&B-Huvud, G&B-Syd, Studiefrämjandet, Sverok Jönköping-Kronoberg

Kontaktperson: Claes Gerleman 0705259742 claesgerleman@gmail.com.

 

Skogstorpet

17:30-22:00

Slutet närmar sig fortfarande! Följ med på ett äventyr där ett antal statstjänstemän och myndighetspersoner återigen tvingas lösa uppgifter långt bortom deras ordinarie arbetsbeskrivning. Svekfulla poliser, lögnaktiga intendenter och suspekta handläggare blandas alla i en märklig och spännande kompott. Action, mysterium och myndighetsutövning i de småländska skogarna där endast få kan höra dig skrika..

 

Rollspel, Spelsystem: Savage Worlds, Ansvarig Carl-Johan Sanglert.

Söndag 10/11

Stillbilder i tomma hus

13:00-18:00

Stilla ruvar Byttebo Hus på sina hemligheter. Stilla och … hungrigt.

 

Det finns människor som tycker om att fota gamla hus, det finns människor som tycker om att bryta sig in i gamla hus, det finns människor som tycker om att leka med ouijabräden och ockulta saker i allmänhet. Det finns människor som tycker om att bryta sig in i gamla hus och fota när de försöker kontakta andar, för att sedan lägga upp det på nätet. Ni spelar sådana människor i ett Call of Cthulhu-äventyr i nutid i Småland. Färdiga karaktärer!!

 

Rollspel. System: Call of Cthulhu, 2-6 spelare, Ansvarig: Johan Jonsson.

Spelhelgen arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med G&B-SYD, Sverok Jönköping – Kronoberg, och Kulturhuset i Jönköping.

Fler berättelser
Gimleby