Grafik95
Ljud85
Innehåll80
Nyskapande90
Spelkänsla75
Hållbarhet50
Läsarbetyg1 Rösta86
Bra
Uppslukande
Varierande
Välgjort
Dåligt
Långsamt
Kortspelat
Splittrat
79
Intensiv Techdemo

VR WORLDS är ett spelpaket, eller snarare demo-paket till PS4:ans VR-glasögon. Följ med när Spelkult testar några av spelen på den här skivan, där Frank inledningsvis tror att han ska bli hajmat på riktigt. På skivan finns inte mindre än fem spel med olika tema. Se honom dyka ner i djuphavet som en hjälplös betraktare på ett hopplöst uppdrag eller se honom nicka bollar med sitt eget huvud, alternativt följ med när han gör ett trevande försök som framtidsmördarmaskin.

https://www.youtube.com/watch?v=6MsYSgnIwlI

De två spel som inte testas på filmen är ett intensivt episodbaserat maffiaäventyr som stundvis får dina nackhår att resa sig, både av adrenalin och av närvaro, samt ett rodellikande skatespel där du liggandes far fram som ett jehu genom kraftigt trafikerade vägar. Alla spelen har en otrolig närvaro där tekniken slipats för att framhävas till sitt bästa.

VR-WORLDS är alltså egentligen mer en mångsidig tech-demo för vad som går att åstadkomma med PlayStations senaste VR-teknik, men de flesta av spelen ger bara behållning första gången man testar dem, om de ens funkar tillfredställande, för det är uppenbart så att mer energi satsats på upplevelsen än spelbarheten.

Vill du ha mycket spel för pengarna lär du bli besviken, men om du däremot vill visa familj och vänner vad det hela handlar om så är det ett måste i spelsamlingen.