Redaktionen

Spelkult samlar en brokig skara spelentusiaster och vapendragare från spelkulturens alla hörn, med ambitionen om en stor och inkluderande redaktion med stort omfång av bakgrunder och åsikter. Ni kan läsa mer om våra medarbetare på deras egna sidor.

 

Daniel Roos

Daniel Roos

Chefredaktör

Fotograf, webbutvecklare, pappa och spelfantast, som brinner för spelkulturen. Har en förkärlek för retrospel, RTS, scifi, skräck och postapokalyps.

Frank Isaksson

Frank Isaksson

Dataspelsredaktör

Spelar mest saktgående spel, gärna åt det strategiska hållet. Men fuskar gärna i brädspel, schack eller Lajv/reenactment. Betraktar mig som rollspelare, men är för bekväm för att dedikera mig till ett rollspelsgäng. Vill att spelkultur ska accepteras som kulturfenomen, umgängesform och verktyg för att motivera till annat, ej nödvändigtvis spelrelaterat. Kämpade i över ett decennium för att spelkulturen skulle bli rumsren inom folkbildningen. Försöker nu, utanför mitt skrivande, föra in spelande, spelifiering och E-Sport på agendan för mina lokala ungdomars utveckling.

Joacim Mattisson

Joacim Mattisson

Dataspelsredaktör

Växte upp med Vic-20 och senare Commodore 64. Fascinerad av de världar vi kunde bygga med blockig grafik och blip-blip-ljud. Fascinationen har inte blivit mindre genom åren. Bästa sättet att kontakta mig är genom LinkedIn: www.linkedin.com/in/joacimmattisson

Johanna Embla Taller

Johanna Embla Taller

Lajvredaktör

Bibliotekarie och kattägare Har bakgrund inom teater, litteraturvetenskap och skrivande. Förkärlek för det mystiska, skräck, wierd och urban fantasy. Föredrar att få historier och karaktärsutveckling framför action. Stark förespråkare för spel som kultur.

Maria Markenroth Nordström

Maria Markenroth Nordström

Redaktör

Jobbar som forskningskommunikatör och älskar både att läsa och skriva. En gång i tiden lajvare och rollspelare. Numera framför allt medeltidsmupp, sci-fi/fantasygeek, brädspelare och mamma. Gillar spel med känsla mer än strategi.

Gabriella Icaroz Ragnarsson

Gabriella Icaroz Ragnarsson

Skribent

Namnet är Bella, estet:are in i ryggmärgen. Skrivandet är något som legat mig varmt om hjärtat sen högstadiet och har varit till stor hjälp under livets olika skeden. Teckna och fotomanipulation är också ett stort intresse, lika så fotografera. Nyligen har jag även fått smak av layout och grafisk design som jag gärna pysslar med lite då och då.

Johan Röklander

Johan Röklander

Reporter

Flygande reporter, lajvarrangör, magiker och ljusdesigner. Spelar allt men föredrar lajv. Rapporterat från Dreamhack och diverse speltekniska mojänger till Spelkults videoreportage.

Kristin Nilsdotter

Kristin Nilsdotter

Skribent

Casualspelande tvåbarnsmamma. Spelar konsoll som avstressare, lajvar för upplevelser, spelar diverse andra spel för umgänget. Fängslad sedan första rollspelet i nioårsåldern. Arbetar med samhällsplanering och utvecklingsfrågor där jag ser att spel och spelande har stor potential för att väcka engagemang och skapa sammanhang. Tidigare arbetat för att möjliggöra projekt om e-sport , bl.a om vilket jag skriver.

Martin Lindh

Martin Lindh

Skribent

Gubbgamer och pixelperfektionist. Spelar främst digitalt. Gillar elegant formgivna, originella och utmanande spel. Hjärtat klappar lite extra för retro, arkadspel, flipper och shoot 'em up. Uppskattar även stortitlar, men väljer gärna välgjorda äventyrs- och rollspel framför brungrå militärshooters. Till vardags grafisk formgivare och musiker. Svag för analogsynthar, Star Wars, gamla dammiga vinylskivor, amerikansk fotboll och körsbärsläsk.

Anders Nordström

Anders Nordström

Skribent

Gift tvåbarnsfar i fyrtioårsåldern som jobbar som lärare, har fler brädspel än tid att spela dem och ägnar ganska stor del av sin tid med att leka medeltid i SCA.

Tommy Antonsson

Daniel Wijk

Skribent

Spelälskande människovän som programmerar till vardags

Björn Florén

Björn Florén

Skribent

Lärare, tvåbarnsfar och skribent på Spelkult

Frida Nordeström
Henrik Andersson

Henrik Andersson

Skribent

Henke (H3ng3) jagar achievements och köper fler spel än han hinner spela på Steam. Spelar helst starka kvinnor, men har ändå en förkärlek för the jolly green giant i Halo. Längtar hela tiden efter nya spel som känns gamla (ni vet när spelglädje och spelkontroll slog speltid och grafik), och återvänder till Rare Replay när det inte erbjuds. När Henke inte spelar är han projektledare och verksamhetsutvecklare och extraknäcker som lokal kulturpolitiker och föreningsnarkoman. Han är också oförskämt glad i ishockey och berg-och-dalbanor.

Per Hultman

Per Hultman

Skribent
Alexander Eliasson

Alexander Eliasson

Skribent

Göteborgare som numera är strandsatt med sambon i Stockholm. Gamer och brädspelsnörd sedan barnsben som älskar hur brädspelandet som både hobby och aktivitet växer till sig. Förkärlek till scifi, samarbetsspel, dolda roller och asymmetriska spel. Alexander är namnet, men mina vänner kallar mig Nurgle.

Niklas Lagström

Skribent

Tvåbarnspappa som älskar sci-fi, skräck och fantasy. Drömmer om fler superhjältar i verkligheten.

Oskar Rognås

Oskar Rognås

Skribent

Jazzmusiker och rollspelare. Om jag inte har spelat det har jag säkert läst om det. Har en förkärlek för ruinromantik, down-to-earth och T10:or.

Sebastian Westerlund

Susanne Vejdemo

Lajvskribent

Svensk lajvproducent, lajvskribent och lajvare som nyligen flyttat till New York.