Recension: Risk: Star Wars edition

Stil
75
Innehåll
60
Känsla
80
Variation
60
Bra
Snabbt
Enkelt
Billigt
Inte bra
Hög slumpfaktor
Wonky designval
Omständig manual
68
Risk: Star Wars

VÄNTA! Spring inte iväg! Det här är inte Risk! Det enda Risk: Star Wars har gemensamt med Risk är namnet!

Det har betydligt mer gemensamt med det numera kultförklarade Star Wars: The Queen’s Gambit, som Craig Van Ness av en händelse också deltog i skapandet av. Men till skillnad från The Queen’s Gambit är nya spelet mer streamline:at och settingen nu den mer klassiska ursprungliga trilogin. Närmare bestämt slutstriden i Episode VI.

Och visst är det snabbt. Förläggaren skämtar inte när de utlovar 30-45 minuters speltid. Det som drar ned upplevelsen är att bara setup:en tar en betydande del av den tiden i anspråk.

Spelet utspelas på flera plan. Dels med rymdstrider kring nya Dödsstjärnan, slaget på Endor och ljussabelsduellen mellan Darth Vader, Kejsaren och Luke Skywalker. Rebellernas mål är att först ta ned skölden från Endor för att sedan förgöra Dödsstjärnan innan Imperiet besegrat Rebellernas flotta.

Spelmekaniken är kortdriven, men också rejält tärningsbaserad, så är ni ute efter seriösare strategispel är detta troligtvis inte för er.

Risk: Star Wars edition är en väldigt snabbspelad och lättsmälld aptitretare. En strategispelsgenre som annars lyser med sin frånvaro. Lägg där till ett riktigt lågt pris för ett i stora lag snyggt och välproducerat brädspel.

Fler berättelser
20th Century Limited – Tåglogistik med begränsade resurser