Så bra är nya Apple TV:n som spelkonsol

Prestanda
65
Spelbarhet
80
Utbud
40
Pris
100
Läsarbetyg1 Rösta
33
71
AppleTV 4th

Jag är ingen gamer, jag är nog inte ens hobbyspelare; mina konsoltimmar nuförtiden ligger nog på cirka 10-20 timmar per år. Men jag gillar spel, det är min form av mindfulness.

Jag impulsköpte en Xbox 360 för att kunna spela Fallout när det kom ut. Jag var klar med spelet på en vecka och sedan dess har konsolen vilat. Jag kan nog räkna på mina två händer antalet gånger jag verkligen har spelat på den (förfriskade stunder med Lips ej inräknade). Men jag har fattat min spelprofil. Jag spelar 5-10 minuter för att släppa lite på allt runt mig och fördriva tiden, oftast på min iPhone. Nu sitter jag helt med en ny ”spelkonsol” igen – en Apple TV 4. Här är mitt första intryck av ATV som spelkonsol:

Hit Tennis 3Herrejistanes vad skräp som kommer släppas till Appstore!

Första spelet jag laddade ner var Hit Tennis 3. Jag ville testa Wii-funktionen i ATV. Att använda kontrollen som ett racket var helt ok, fungerar precis som till Nintendo Wii. Men spelet kändes billigt och snabbt gjort. Det ger mig känslan av att Appstore snart kommer vara fullt med dåliga spel som möjliggör att testa de nya funktionerna med ATV, lite som när gyrot var nytt med Iphone.

 

Det här är precis vad jag vill ha

Det andra spelet jag provade var bilspelet Asphalt8 från Gameloft. Man vänder helt enkelt dosan åt sidan och styr med den som om det vore en ratt. Förvånansvärt bra känsla i styrningen och riktigt roligt. Det är precis det här jag vill ha för att spela 10-15 min någon gång. Grafiken slår såklart inte de senaste konsolerna, men det är fullgott för att få en skön spelkänsla.

rayman_adventures_largeJag behöver en riktig handkontroll

Rayman Adventures var nummer tre. Jag gillade det inte. Det blev väldigt tydligt att jag höll i en fjärrkontroll och klickade lite hej vilt. Att swipa hit och dit fungerar bra men det ger inte mer känsla än att spela på en Ipad eller Iphone. En spelkonsol kräver en handkontroll, något som blev väldigt tydligt.

Sammanfattning

För mig är konceptet dock perfekt. Jag spelar nästan aldrig och när jag väl gör det spelar jag bara en kort stund. Det gäller även de mobilspel jag spelat senaste åren; de håller en vecka och sedan byter jag. Apple TV som spelkonsol kommer nog fylla det tomrum som finns när jag vill spela något lite mer avancerat än att kasta gris på mobilen men ändå inte vill lägga tid och pengar på en riktig konsol. Jag måste bara köpa en handkontroll…

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x