Armé- och listtankar del 5: Canoptek Harvest

Så jag håller på att bli klar med min armé till den kommande tvådagarsturneringen här i Malmö. Jag har fått lite frågor om vad det är för lista jag har tänkt att spela och här tänkte jag samla mina tankar kring vad jag har valt och varför. Grunden i min armé är såklart en Decurion med en Reclamation Legion. Även om jag fluffmässigt har skapat min egen dynasti (Hariasa) så bygger allt på Codex Necrons. Turneringen är ett tvådagar evenemang som är ITC, om än med lite förändringar. Som Necrons får jag 1600 poäng att leka med, och min armé ligger på 1595. I just detta blogginlägg tänkte jag presentera en av mina två extraval till min DecurionCanoptek Harvest-formationen.

En Canoptek Harvest består av en Canoptek Spyder, en enhet Canoptek Wraiths och en enhet Canoptek Scarabs. Som alla andra formationer för Necrons får allt Move Through Cover och Relentless vilket är trevligt. Men trevligast är att spindeln får en 12” bubbla med antingen Fleet, Reanimation Protocols eller Shred. Både Fleet och Shred är trevligt men det är RP-bubblan som jag är ute efter. Om jag kan hålla min Spyder inom tolv tum från mina Wraiths blir de snäppet jobbigare att ta ihjäl, vilket behövs.

Min Spyder har jag gett Fabricator Claw Array så den kan laga fordon. Hinner den inte med mina Wraiths kan den hänga med Ghost Arks:en och se till att de förblir skimmandes så länge som möjligt. Förmodligen försöker jag trycka ut en scarab extra innan spindeln ger sig ut för att antingen följa med mina ghost arks eller mina wraiths. Faktiskt inte helt hundra på hur jag ska spela denna enhet.

Mina Canoptek Wraiths har jag gett Whip Coils så att de blir extra tunga i närstrid. Det ger dem bland annat +3 på initiative så de slipper att slå sist som alla andra necrons. Ska bli kul att se vad de kan göra.

Mina Canoptek Scarabs har jag fyra av och inget speciellt alls. Jag vet att de är duktiga på att tugga fordon men jag kommer att använda dem som backfield objective campers. Så länge inte någon dyker upp med en flamer eller liknande tror jag att de kommer att klara sig bra.

Här är hela min lista till turneringen:

Och hur det gick får ni läsa i ett framtida inlägg. Men om ni håller på att gå sönder av nyfikenhet kan ni alltid kolla här.

Prenumerera
Meddelande om
guest
0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x