Att utöka sin armé, steg sex

Äntligen kom min spindel. Jag gillar inte spindlar. Jag gillar inte hur denna modellen ser ut. Men jag är säker på att den kommer att bli awesome. Den är dessutom min saknade pusselbit till min Canoptek Harvest. Utan spindeln inga wraiths. Och jag gillar verkligen mina wraiths.

Första steget blev att bygga ihop spindeln i delar. Sedan grundmålade jag allt som skulle bli orange(*). Ni kan se resultatet till höger.

Nästa steg var att maskera och se till att jag kan grundmåla allt som till slut ska bli silvrigt svart. För att inte behöva börja om med det som redan var grundmålat Vallejo Surface Primer Desert Tan började jag först med att tejpa med maskeringstejp. Jag gav upp. Jag tog fram min stora klump med fästmassa, underbara underbara fästmassa. Denna figurmodell-bli-klars filosofiska sten till materia. Så lite kläm och pul och sedan var allt maskerat som skulle vara maskerat och på ett litet kick med airbrushen var allt grundmålat enligt konstens alla regler.

Man kan precis se att det finns små scarabs inuti skalet på spindelns (otäcka) bakkropp. Men jag funderade inte ens på att måla dem innan jag satte ihop kroppen. Det finns gränser. Och min gick lite innan en sådan manöver.

Nåväl. Det blev i varje fall fint till slut.

Men jag gav mig inte där. Jag har också hunnit med att måla allt metall metall och allt desert tan till orange. Jag har dessutom smaskat på med Agrax Earthshade på all metall och Fuegan Orange på allt orangt. Fint ska det vara. Det är en massa smådetaljer kvar. Men nu har min spindel kommit till ungefär samma nivå som mina tombblades, wraiths och min ghost ark. Jag hoppas bli klar med dem alla under veckan så jag kan testspela min armé på nästa tisdag flera dagar innan turneringen. Vore ju trevligt att ha en aning om vad mina olika enheter kan göra i praktiken och inte bara vad jag läst mig till.

Dessutom har jag köpt en vit låda och två USB spotlights från IKEA och byggt mig en egen liten light box. Inte avancerat och jag väntar på vad lite mera professionella fotografer som till exempel Spelkults Daniel Roos kommer att säga om den. Men den gör det i varje fall lättare att fota mina modeller och få en hyfsat slutprodukt. Och det är jag nöjd med.

Prenumerera
Meddelande om
guest
0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x