Battlefield 2142

Visst har Battlefield-serien blivit en enorm mjölkko för Electronic Arts och visst har det pumpats ut tillägg och expansioner till leda, men Battlefield 2142 är ändå ett helt fristående spel. Detta betyder att du inte behöver äga Battlefield 2 för att kunna spela det senaste alstret i den långa följtetongen om ond bråd död.

Precis vad titeln utlovar, så skildrar Battlefield 2142 år 2142. En aktuell framtidsnoja målas upp i form av en värld där miljöförstöringen sparkat igång på allvar. Fast istället för att förvandla hela planeten till en ugn i Burger Kings regi, så har det inletts en ny istid där en sista smal remsa vid ekvatorn är den enda beboeliga ytan för mänskligheten. Denna sista landremsa krigar därför två stora koalitionerna om i sedvanlig Battlefield-anda.

Utseendemässigt har spelet genomgått en smärre sciencefiction-operation, men innehållsmässigt känner man igen sig. Det finns som vanligt en handfull nya prylar att leka med, men inget överaskande då EA givetvis inte vill skrämma bort de trogna Battlefield-fantasterna de samlat på sig.

Slutbetyget blir därför lika tamt och harmlöst, som spelet i sig. Det funkar och är faktiskt rätt bra förpackat. I synnerhet om du levt i en grotta och inte provat Battlefield tidigare. Andra spelare bör kanske istället hålla ögonen öppna för Enemy Territories: Quake Wars.

Läsarbetyg0 Betygsätt
0
62
Harmlöst
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x