Bifrost IV – Främmande gäster

Bifrost IV – Främmande gäster

Ett Harry Potter-inspirerat fantasylajv

  • När: 14-16 Augusti 2015
  • Var: Göransborgs Scoutgård i Höör, Skåne.
  • Sista anmälningsdag: 29 Juni

Besök från utomstående är sällan tillåtet under längre perioder på Bifrost, speciellt efter förra sommarens fiasko med Mytforskarna, vars representeanter visade sig vara efterlysta förbrytare. Inför nästa läsår väntas dock ovanliga gäster till skolan.

I sommar kommer det fjärde lajvet i kampanjen Bifrost. Vi på spelkult har skrivit om två av de tidigare lajven 2013 och 2014.

Sommarens lajv kommer framförallt att kretsa kring terminsstarten när ett gäng utbytesstudenter från den internationella trolldomsakademin Durmstrang.  Skolan ligger i norra Norden någonstans och tar in elever från hela Europa.  Detta öppnar för förvirring och splittringar mellan den strikta och mugglarskeptiska Durmstrang och den mer öppna Bifrost.

Som det ser ut just nu är alla platser för lärare, professorer och övrig skolpersonal tagna så lajvet eftersöker framförallt folk som vill spela elever och även två spöken.

Elever är ofta i ålder från femton och upp till till tidiga tjugoårsåldern beroende på årskurs och om de valt att gå på mugglargymnasium tidigare. Off-ålder är inget hinder för att spela elev.

Bifrost är ett ypperligt lajv både för nybörjare, de med lång lajverfarenhet och de mitt emellan. Arrangörerna har bra tänk både på trygghet och jämlikhet och tydliga regler om att enbart spela på de förtryck som finns in och inte off.

Vill ni veta mer så ta en titt på Spelkalendern, hemsidan eller Facebook.

durmstrang

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x