Black & White 2

Spelgeniet Peter Molyneux har varit framme igen och låter dig leka gud ytterligare en gång. Man kan säga att Molyneux skapade denna spelgenre själv redan på 80-talet i och med kultspelet Populous, och sedan dess har han i princip varit ensam om att försöka förbättra konceptet. Något som jag tyvärr måste säga att han misslyckats med.

Det som i Populous började med en relativt renodlad spelidé, där du agerade Gud åt en civilisation, utvecklades i Black & White 1 till ett betydligt mer konstlat spel med traditionellt husbyggande och en comic sidekick i form av ett gigantiskt djur du måste träna. Tvåan fortsätter tyvärr i samma fotspår som ettan. Här är allt bara lite snyggare, glammigare och en handfull fler funktioner.

Är du ute efter ett strategispel, så finns det betydligt mer strategiska spel att välja på. Är du ute efter något nyskapande, så rekommenderas du en nostalgiresa till något av de gamla Populous-spelen. Och önskar du att du vore gud, så finns det säkert terapeuter att tala med istället.

Peter ska dock få ett par tröststickor för en alldeles särdeles snygg och välfungerande spelmotor, och för att han fortfarande vågar gå motströms och satsa på sina egna, ibland halvtokiga, spelidéer.

[divider ]Fakta[/divider]

Från 12 år, 1 spelare (Lionhead Studios)

Systemkrav: Windows XP/2000, 1.6 GHz processor, 512 MB minne, 3.5 GB hårddisk.

Läsarbetyg3 Betygsätt
1.6
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x