Blood Dragon bjuder in till 80-talsfest

Dessutom en 80-talsfest, som 80-talet själv blir avundsjuk på!

FarCry 3: Blood Dragon är expansionen som inte är expansion, utan ett helt fristående spel. Trots namnet har det heller inget som helst gemensamt med FarCry 3, förutom grafikmotorn. Blood Dragon är i stället en renodlad hyllning till 80-talet. Tänk Arnold Schwarzenegger-action i sina glansdagar uppblandat med en skvätt TRON och avrundat med drakar. Drakar med lasrar så klart!

Det är allt för sällan vi får se såna här vilda chansningar från större spelbolag som Blood Dragon, men här är det. Och det är AWESOME!

För att ni alls ska ha en chans att förstå dimensionen av denna 80-talsynnest och Terminatorparodi, så måste jag visa en film.

He’s part man, part machine and all american!

Man kan inte låta bli att snegla på den misslyckade uppföljaren till Duke Nukem och undra vad som hänt om de istället involverat dessa talangskott. Humorn sitter betydligt mer träffsäkert i Blood Dragon och Sergeant REX POWER COLT levererar oneliners som är farligt nära Duke Nukems (eller snarare They Live’s) kännetecken.

Spelmodellen är förhållandevis simpel och handlingen lite vattnig som 80-talsaction sig bör, så den passar ändå in på konceptet utan att bli irriterande. Men musiken riktigt briljerar. Helt rätt stämning och jag kan till och med tänka mig att köpa soundtracket separat. Även mellansekvenserna i 8/16-bitars retrostil gör sitt till för att leverera en fullständig orgie i 80-talsklyschor.

Har ni 15 euro över och en förkärlek till 80-talet, har ni heller inget att tveka på. Köp snarast!

Grafik
87
Musik
99
Handling
74
Spelglädje
83
Pris
90
Läsarbetyg1 Rösta
86
Kalas
80-talsstämningen, Musiken, Humorn
Priset (15 €)
Retro-mellansekvenser
Mindre kalas
Lite repetetivt
Lite ansträngande färgval
Anstränger mig för att hitta fler nackdelar...
86
80-talsfest
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x