http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/207690/header.jpg?t=1447355432

Botanicula – peka, klicka, väx!

Igår skulle jag, efter ett långt uppehåll, ge mig in i peka-klicka-världen igen. Jag fick tipset att Amanita Design gått ut med ett nytt spel i samma stil som Machinarium (och om ni inte har upptäckt denna pärla till handtecknat äventyr, med robotar!, så rekommenderar jag den starkt) och behövde absolut kolla in det. Jag startar igång Botanicula med orden “jag ska bara kolla hur det ser ut” riktade till min sambo. Sen sitter jag som klistrad i en timme. Färgerna, ljuden, miljön! Allt är perfekt och känns som en tecknad sagofilm från min barndom när SVT ofta tog in baltiska och ryska barnfilmer.

Ploten går i korta drag ut på att leda en liten grupp med trädvarelser (en svamp och ett ekollon bland annat) genom en upptäcktsfärd över ett stort träd. Vi måste rädda trädet och allehanda små insekter och djur från onda svarta tufsbollar som suger energin från dem. Den ondaste tufsbollen ser ut som att Sauron, eller bara Saurons öga, och en spindel fått barn. Jag tänker också på sotbollarna från Spirited Away, men väldigt mycket elakare sådana. Förutom att rädda världen (om du är så liten så är ett träd hela din värld) genom olika uppdrag ska man dessutom samla Creature Cards, en form av samlingskort som du får genom att klicka på allt som rör sig flera gånger för att hitta de knasigaste insekterna. Jag undrar om spelets designers bett barn rita sagodjur som de sedan använt som inspiration, så häftiga är djuren man stöter på!

I nästa inlägg börjar jag beskriva de små uppdragen som för spelet framåt. Varning för spoilers.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x