Borthers in Arms

Liksom namnet antyder, så vill försäljarna få oss att tänka på den framgångsrika TV-serien Band of Brothers. Detta märks också tydligt under spelets gång. Där man förutom den mest uppenbara likheten av att leva sig igenom ett militärt förbands korståg under andra världskriget, även får de utmärkande krigsberättelserna serverade tills sig under kapitelbytena.

En berättarstil som fungerar helt ok, men det är ändå ett främmande och mer oväntat grepp som räddar spelet från att bli ytterligare en film-blir-spel-flopp. Spelet innehåller nämligen ett relativt nytt moment som går ut på att du tar den direkta kontrollen över dina medhjälpare i kriget. Liksom en blandning av realtidsstrategi och första-persons-pangare, styr du både huvudrollsinnehavaren och hans underordnade.

Låter det komplicerat? Det är ditt minsta bekymmer, för kommandoföringen är lekande lätt och väl genomtänkt. Vad som däremot saknar baktanke och djup är kampanjen och ditt motstånd. Allt för ofta finner man sig i klassiska spårvagns-scenarion a’la Call of Duty, där man inte kan gå igenom en buske eller klättra över ett staket för att spelet enbart är förprogrammerat med en enda lösning. Detta gör att mycket av det möjliga nytänkandet går förlorat, då det ändå bara finns en väg att gå. Tråkigt, men ändå uppfriskande nog för att spelet ska lyckas hålla huvudet över ytan.

[divider ]Fakta[/divider]

Från 16 år, 1-4 spelare (Gearbox Software)

Systemkrav: Windows XP/2000, 1 GHz processor, 512 MB minne, 5 GB hårddisk.

Läsarbetyg0 Betygsätt
2.1
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x