Bunkerapokalyps i nya Mutant: Elysium

Mutant: Elysium – rollspel om mänsklighetens sista dagar är titeln på senaste tillskottet för Mutant: År Noll. Spelets arbetsnamn var tidigare refererat till som Exodus, men då spelet allt mer kom att handla om livet inuti “enklaven” istället för dess uttåg, så byttes namnet till Elysium.

När mänskligheten faller, när nationer och myndigheter kollapsar, återstår till slut bara det mest grundläggande mänskliga bandet – familjen. Medan världen brinner går de fyra mäktiga ätterna von Rijn, Vigg, Morgonstierna och Skarprättare samman i ett förbund som de kallar Elysium, den eviga vårens ängar. Djupt nere i urberget ska de övervintra världens undergång.

Den första enklaven döps till Elysium I. Det är inget simpelt skyddsrum. Ätterna ser enklaven som mänsklighetens ark, fröet till en ny civilisation. Men tryggheten i djupet varar inte. Under enklavkrigen går de flesta av Elysium-enklaverna under. Elysium I blir skadat och isolerat, en ensam utpost i ett hav av tyst undergång.

Årtionden går. I dunkla salar gror hopplöshet och misstänksamhet. Ätt vänder sig mot ätt. Enklavens arbetare, som knegat år ut och år in av tacksamhet mot ätterna, börjar ifrågasätta sina herrar. Efter en våldsam uppgörelse inrättar ätternas ledare enheter av rättskipare, med befogenhet att slå till hårt mot allt som hotar lag och ordning.

Du är en av dessa rättskipare. Det är din uppgift att utreda brott mot enklavens lagar och oskadliggöra alla hot. Men din starkaste lojalitet är alltid mot din ätt. Enklaven förfaller och du måste kämpa för att just din familj vinner inflytande över de resurser som finns kvar. Ni är undergångens sanna arvtagare. När mänskligheten en dag sätter sin fot på markytan igen är det din ätt som ska leda vägen in i gryningen. Din familj.

Kampanjen nådde sitt mål redan inom 29 minuter. Spelet beräknas släppas redan i april nästa år och kostar 469 kronor inklusive frakt under Kickstarterkampanjen.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x