Championship Manager 2006

Det är alltid lite extra spännande att se hur en spelgenre, man sedan länge glömt bort, har utvecklats genom åren. Fotbollmanagerspel hade sin storhetstid i början på 90-talet, då spelen frodades till Amiga, Atari och PC. Det var mycket kreativitet och finurliga upplägg, som gjorde spelen intressanta att uppleva. Första delen av just Championship Manager kom 1992 och nu, 15 titlar senare, är vi framme vid Championship Manager 2006.
Grunden till alla managerspel är självklart statistiken och tabellerna, som utgör beslutsunderlaget för dina taktiska beslut. Fakta är något det finns gott om i 2006 års upplaga. “Lite för mycket kanske?” funderar jag en sekund innan jag kom på mig själv. Nä, det kan nog aldrig bli för mycket. Däremot så är det presentationen som stjäl energi från spelaren. Det är inte frågan om spelet är visuellt tilltalande, för det har aldrig något managerspel handlat om, utan snarare är det den totala avsaknaden av spelglädje.
Någonstans mellan 1992 och 2006 försvann nämligen “spelet” i Championship Manager-serien och kvar är ett rent statistikmaraton. Det krävs därför ett oerhört fotbollsintresse i Ingvar Oldsbergsnivå, för att finna någon egentlig glädje i spelet förutom alla de vackra siffrorna.

Läsarbetyg0 Betygsätt
0.5
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x