Company of Heroes

Suck, andra världskriget igen? Har det inte redan myntats spel av det i oändliga versioner?

Det finns något visst i andra världskriget som inte bara fångar spelproducenterna utan också spelarna. För tillsammans med sporten, så är just andra världskriget en av de överlägset största spelmarknaderna. Givetvis är detta då en kaka som strategitillverkaren Relic vill vara med att dela på, och deras deras resulterande spel blev bra. Riktigt bra.

Strategispel har aldrig någonsin känts lika levande och öppet. I surroundanläggningen ekar dova kanoner och artilleripjäser från andra sidan slagfältet, så att jag mer än en gång funderar på om inte Östra Storgatan förvandlats till ett nytt Sarajevo. Uppblandat med mustiga kulspruteljud och röster som för en gångs skull har en betydelse, där dina enheter oftast skriker ut i skräck vad motståndaren gör.

Grafiken i spelet är klart för nästa generations spel, Windows Vista och DirectX10. Detta märks inte minst på en sådan underbar detalj, som att man kan spränga sönder allt som finns i spelet. Det blir en härligt barnslig förstörelsekraft som väcks till liv, då man ofta vill testa gränserna för spelmotorn. Inte bara att man kan artillerera sönder en bas så att allt som återstår är ett par djupa kratrar. All förstörelsemekanism är dessutom dynamisk.

Rent praktiskt innebär detta att en stridsvagn till exempel kan gena genom sidan på ett hus, och istället för att hela huset går sönder i en förinspelad animation, så yr det tegelstenar som blottar just den gaveln. Råkar det dessutom vara en bärande vägg, så störtar taket in på den sidan och mosar eventuella fiender som bunkrat upp inuti huset. På det stora taget innebär denna nya spelmotor en väldigt imponerande sandlådeeffekt, som öppnar upp för helt nya strategier.

Oavsett om du har en förkärlek till andra världskriget eller inte, så är det här verkligen en milstolpe och ny standard för strategispel, som bör finnas med i varje datorspelares spelsamling. En given julklapp!

[divider ]Fakta[/divider]

Company of Heroes

[Strategi] Från 15 år, 1-8 spelare (THQ/Relic)

Systemkrav: Windows XP/Vista, 2.0 Ghz processor, 512 MB minne, 6.5 GB hårddisk.

Läsarbetyg0 Betygsätt
0
92
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x