Cthulhu Wars: Duel är en bantad portabel version av sin storebror

Sandy Petersen försöker bevisa att Cthulhu Wars är mer än bara onödigt stora och dyra miniatyrer genom att lansera Cthulhu Wars: Duel.

Borta är alla överdådiga miniatyrer som för de mesta kännetecknat spelet och istället har man fokuserat på att presentera spelmekaniken i ett betydligt mer tillgängligt och billigare format. Spelet har krympts väsentligt, både i yta men även i spelarantal till två spelare, och miniatyrerna har ersatts med pappfigurer. På så vis har prislappen sjunkit från 199 dollar för basspelet, till ett mer överkomligt 29,99 dollar.

Men även ägare av det stora originalspelet lär lockas av möjligheten att enklare kunna ta med sig spelet och spela en optimerad tvåspelarvariant. Cthulhu Wars slukar annars med lätthet ett helt bagageutrymme själv med alla uppgraderingar och bara grundkartongen sväljer en hel hockey-väska själv.

Spelmekanikerna i sig verkar oförändrade frånsett en del tillskott för att göra det mer balanserat och intressant för två spelare, och det faktum att spelarna bara kan välja mellan fraktionerna Cthulhu och Black Goat (Shub-Niggurath).

Om ni helt missat fenomenet Cthulhu Wars rekommenderar vi vår recension av spelet.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x