Dataspelsentreprenören Lars Wingefors vinner regeringens exportpris

I veckan tilldelades regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar 2020 till Lars Wingefors, entreprenör inom dataspelsbranschen och grundare av Embracer Group.

Embracer Group är ingen doldis i spelsammanhang, då de på kort tid blivit Europas högst värderade spelbolag med 8500 anställda och titlar som Valheim, Borderlands, Metro, Borderlands, World War Z, Dead Island, Wreckfest, Darksiders, Goat Simulator, Satisfactory, Verminitide, Generation Zero, State of Decay, Aliens, Homeworld: Remastered, Deserts of Kharak, Duke Nukem, Brothers in Arms, Saints Row och Biomutant.

Embracer Group hette tidigare THQ: Nordic och innan dess Nordic Games.

Regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar “syftar till att uppmärksamma kulturella och kreativa näringars bidrag till svensk export samt bilden av Sverige som ett innovativt och kreativt land.” och delades ut av utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

– Årets vinnare av regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar, Lars Wingefors, har byggt ett företag med över 8000 medarbetare och utvecklare i fler än 40 länder. Hans företag Embracer driver på utvecklingen inom dataspel i hela världen och visar att kultur och kreativitet med fördel kan förenas med framgångsrik affärsverksamhet

Anna Hallberg, utrikeshandelsminister

Övriga nominerade till priset var: White arkitekter, Above, Nathalie Djurberg och Hans Berg samt Storytel.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x