DOTA-evangelisten Kim “Drayich” Larsson blir Årets Spelare

”För sitt arbete med att sprida DOTA på svenska och skapandet av ett Dota-community använder Drayich sin plattform, inte bara för att sprida sporten han älskar, utan även för att lyfta andra och föra ut ett budskap om respekt och inkludering.”

Så motiverar Sverok att Kim ”Drayich” Larsson blir Årets Spelare 2015. Priset delas ut under Comic Con GamexFriends arena nu på söndag den 1 november.

”– Jag tycker att motiveringen stämmer bra. Exakt så”, säger Kim “Drayich” Larsson och forsätter: ”Det känns väldigt bra just för att man ser att spelscenen består av mer än bara proffsspelare. Jag tycker att det är jävligt kul. Om man säger såhär då: spelvärlden är så mycket bredare än den som består av proffs. Det finns gubbar och gummor som ställer upp för sitt lag och bygger upp hela alltihopa, hela sporten. Entusiasmen måste också uppskattas. E-sporten håller på att växa upp nu, det handlar inte bara om att titta på nördar som spelar, e-sporten består av både kommentatorer och tittare.”

Tidigare år har Madeleine ”Maddelisk” Leander (e-sportstjärna), Sara Johansson och Robin Wilcox (Café Taktik), Susanne Möller (Spelskribent och -kritiker), Orvar Säfström (Mångsysslare), Johanna Koljonen (P3 Kultur) samt Jan Persson och Karl Ytterberg (SVT-programmet Barda) vunnit.

Foto: Kim Larsson

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x