Evil Genius

Hur ond är du egentligen? Hur fånigt diaboliska planer kan du sätta i verket innan James Bond kommer och stoppar dig? Med Elixirs senaste spel får du chansen att leka dumdristigt ond världshärskare a’la 60-talets agentfilmer. Kanske till och med rätta till alla de fåfänga misstag som begås av skurk-arketypen i samma filmer.

För de som är bekanta med datorspelen The Sims och Dungeon Keeper, får här se en osannolik kombination av de bägge. Du tar kontrollen över ett ont geni med långsiktig ambition att ta över världen. Givetvis designar du dina egna högkvarter i The Sims-manér, fast där du skulle satt lavalampan eller brödrosten planterar du nu istället fällor, tortyrkammare och bankvalv. Vardagslivet för dina undersåtar är väldigt betydelsefullt. En mätt, utvilad och glad undersåte är en effektiv undersåte, så därför får många av dina onda maskiner ge plats för fritidsrum, godisautomater, matsalar, sovrum och annat mindre elakt. För att undvika att dina undersåtar siktar lika illa som Storm Troopers byggs skyttebanor, klassrum och liknande.

Spelmotorn skapar en färgglad, grafiskt stilren och snygg spelvärld, som smälter perfekt in i den filmgenre man försöker återskapa. Och även om spelet i sig förvisso är rätt så nyskapande, så blir det lätt långtråkigt om man inte från början planerat tillbringa många timmar för att uppnå varje delmål i den stora kampanjen spelet utspelar sig i. Storleken på kampanjen ger därför mer att utforska för de som verkligen fastnar, och visst sitter man och småskrattar lite då och då. Alla de oerhört fåniga smådetaljerna visar att spelet skapats med glimten i ögat. Vad sägs till exempel om tortyrförsök genom att dansa som Michael Jackson framför sina offer?

[divider ]Fakta[/divider]

Från 12 år, En spelare (Elixir)

Systemkrav: Win XP/2000/Me/98SE, PIII 800 MHz, 128 MB minne, 1.4 GB hårddisk, 16 MB grafikkort.

 

Läsarbetyg0 Betygsätt
3.1
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x