Fler kvinnor blir spelutvecklare

Antalet kvinnor som söker till spelutbildningarna i Skövde har ökat med över 50 % jämfört med förra året, skriver Högskolan i Skövde i sitt pressmeddelande.

Antalet tjejer som söker till spelutbildningar har även ökat generellt i Sverige med 4,5 %, men Skövde står för den största ökningen nationellt med en ökning om drygt 50 % av kvinnliga förstahandssökande. Detta tackar högskolan sitt nätverk DONNA för.

– Det känns väldigt roligt att våra dataspelsutbildningar lockar så många studenter ur ett nationellt perspektiv, och i synnerhet känns det positivt att kvinnliga studenter söker sig till oss. Det är alltså inte bara så att vi plockar andelar från de andra lärosätena, vi attraherar tjejer som vill skapa spel. Vi har satsat stort på jämställdhet och kvinnors arbetssituation i branschen med vårt nätverk DONNA och det verkar ha gett resultat, säger Jenny Brusk vid Högskolan i Skövde.

DONNA

Nätverket DONNA grundades 2011 vid dataspelsutbildningarna på Högskolan i Skövde, med målet att inspirera fler kvinnor att bli spelutvecklare. Därtill arbetar DONNA med frågor kring jämställdhet inom dataspelsbranschen, exempelvis kvinnors arbetssituation i branschen, men även hur man kan arbeta med inkluderande speldesign för att skapa spel för fler målgrupper.

Foto: Högskolan i Skövde

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x