Mini Metro screenshot
Mini Metro

Förhandsrecension: Mini Metro

Minimalistiskt och beroendeframkallande

Mini Metro är en enkel tunnelbanesimulator med avskalad design och ett minimum av kontroller. Den finns än så länge bara som prerelease men i en fullt spelbar version.

Du börjar spelet med tre stationer och sedan växer ditt tågnät sakta men säkert. Olika typer av resenärer (representerade av olika geometriska former) vill till olika typer av stationer (det vill säga motsvarande geometrisk form), och om för många resenärer får vänta för länge på en station förlorar du spelet. När en spelvecka gått, får du välja mellan tre olika uppgraderingar. Är det mest taktiskt att bygga ut med en ny linje? Eller att sätta in fler vagnar på de linjer du redan har?

Prototypen för Mini Metro, Mind the Gap, skapades i slutet av April 2013 under den tre dagar långa Lurum Dare 26 Jam. Den första pre – alpha build offentliggjordes i september 2013.

När spelet släpps på riktigt kommer det att innehålla minst fyra kartor, baserade på fyra verkliga städer. Det ska också finnas möjlighet att spara sina bästa tunnelbanekartor, dela dem med andra eller varför inte ha dem som skrivbordsbakgrund om man blivit riktigt nöjd.

Man kanske ska ha en särskild sorts personlighet för att fastna för det här spelet, men för mig blev det ett riktigt knark. Jag höll inte ens så noga koll på hur många poäng jag fått, utan var mer intresserad av hur jag bäst skulle optimera mitt nät för att tillgodose min stads behov. Samtidigt är den långsamma utzoomningen som gör staden större och större nästan hypnotisk. Jag skulle gärna vilja ha det här spelet även till telefon eller surfplatta.

Det tar ett par spelvändor innan man helt förstått sig på gränssnittet, men sedan faller det sig helt naturligt var det går att dra, släppa och ändra. Uppgraderingarna ligger dolda på vänster sida av skärmen, men tar man sig tid att läsa instruktionen så får man veta det också…

Det är svårt att säga hur länge Mini Metro kommer att hålla sitt grepp om mig. Spelet är så klart ganska repetitivt och monotont, trots att stationernas placering slumpas fram så att varje spelomgång blir olik den förra. Jag tror dock att jag kommer att ägna ganska mycket mer tid åt att försöka hitta det perfekta sättet att bygga.

Här kan du hitta mer information, ladda hem spelet eller spela direkt

Grafik
85
Engagerande
90
Beroendeframkallande
95
Variation
40
Läsarbetyg1 Rösta
95
77
Metro-retro
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x