Förhandstitt på: When You’re Gone

Sam funderar tillbaka på sitt liv och på kärleken till Emma. Känslorna riskerar att ta överhand och då gäller det för spelaren att hjälpa honom hantera dem.

When You’re gone är ett spel i beta-fasen från svenska Indie-utvecklarna Winteractive. Det är ett pusselspel där spelaren styr Sam och en känsla han får hjälp av för att hantera jobbiga situationer.  Dessa sker i ett turordningsbaserat stridssystem. Än så länge har spelet inte mer än två banor och i framtiden bör det bli ett antal till.
Historien ska vara en kärlekshistoria, men då det i spelets utveckling ännu inte kommit längre än att de två protagonisterna möts så det finns inte så mycket för mig att säga om den än.  Men det verkar som om Winteractive åtminstone försökt att berätta historien ur ett nytt perspektiv.  Något jag tror kommer kunna bli bra.

Spelet är färglatt och har en nästan naiv stil i sin grafik.  På vissa ställen är det nästan så det sticker i mina ögon av all färg. Men det känns ändå passande och jag tycker främst om hur de ickemänskliga figurerna är designade. Med människorna däremot är det något jag finner lite obehagligt. Kanske att rörelserna går in i någon form av Uncanny Valley. Som i exemplet med hur Emma står i exemplet här under.

Pusseldelarna av spelet har hitils bjudit på en relativt lätt utmaning. Jag misslyckades en gång, men snart kom jag in i tänket och då gick det lätt. Jag antar dock att det kommer bli svårare i kommande banor. Spelet går ut på att flytta runt de karaktärer spelaren styr på banan för att bäst sätta den mot fienden. Strategi i ganska simpel form. I bland hade jag svårt att lyckas markera karaktären när jag skulle trycka på den.  Det gick bra tillslut men hade nog kunnat göras smidigare.  Det finns just nu till datorer och jag tycker att det funderar bra. Dock så hoppas jag att de kan släppa det till någon form av mobil enhet då jag tror att pusslet/stridssystemet skulle vinna på att ha touch screen jämför med att sitta och dra musen.

Överlag ser jag fram emot att se en full version. Jag tror det kommer bli ett bra litet spel. Huruvida det kommer berätta på ett nytt sätt om en kärlekshistoria mellan två personer återstår att se. Men jag kommer åtminstone att ta upp det igen i framtiden.  För den nyfikne finns betaversionen att ladda ner gratis här.

 

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x