Game Over – Hellion och ni som betalat för Early Access

En högst lovande rymdsimulator, Hellion, har nu övergivits innan spelet ens lanserats. Det kanske inte hade varit anmärkningsvärt om det inte vore för det faktum att spelutvecklarna Zero Gravity redan tagit betalt för spelet under två års tid som “Early access” Steam.

Zero Gravity förklarar i ett inlägg på Steam att utvecklingen avslutas i förtid på grund av att pengarna tagit slut och skyller på tekniska problem som de aldrig kunde lösa och att de fick för få betalande spelare under Early Access. De lämnar därmed spelet långt innan flera av de utlovade basfunktionerna i spelet kommit på plats, som fraktioner, andra skepp, handelsstationer, och med flera buggar som de bedömt omöjliga att laga.

Trots detta kommer de fortsätta sälja Hellion för att, som de säger, bekosta hyran av servrar, som de överlåter kontrollen över till sin Discordcommunity. Hellion lämnar därmed Early Access-status trots att det är halvfärdigt och i gengäld har de sänkt priset till $15, men de nämner inget om möjlighet till ersättning för de som redan betalat för spelet.

Vad tycker ni om detta och Early Access-spel i allmänhet? Borde spelarna fått mer insikt i de ekonomiska bekymren för bolaget och är det rättvist att spelarna får ta smällen när bolaget misslyckas?

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x