Gissa vad som gick bäst på Londonbörsen 2017? Figurspel!

Efter Games Workshops omtalade helomvändning, så har de lagt beslag på Londonbörsen.

Bloomberg rapporterade tidigare att de intagit förstapositionen och därmed petat ned ett gruvbolag från toppen. Nu när året är slut så kan aktieökningen räknas hem till hela 266%. Mer än dubbelt av närmaste konkurrent.

Som anledning till framgången anger Bloomberg bland annat det låga pundet, vilket ökat utlandsförsäljningen (som står för hälften av deras försäljning), men också den överraskande väl mottagna åttonde utgåvan av Warhammer 40.000, där lagren gapar tomma och GW rapporteras kämpa för att komma ikapp.

Värt att tilläggas är annars deras helomvändning i attityd till sin fanbas, där de nu både lyssnar på och rent av interagerar med communityn via sociala medier, omröstningar och regelbundna regeluppdateringar efter feedback.

Det verkar heller inte ha skadat dem att återta sina brädspelslicenser och själva börja ge ut brädspel igen. Inte minst nya versioner av Necromunda, Blood Bowl, Warhammer Quest, men också de nya brädspelen Shadow War: Armageddon, Gorechoosen, Gangs of Commorragh, Deathwatch: Overkill, Shadespire med flera.

Så hellre än att bara berömma det låga pundet och en lyckad åttonde utgåva av 40k, så tror jag nog mer att nya kundvänliga GW står bakom framgången. Vad tror ni?

Men oavsett vad är det kul som stryk att ett figurspelsbolag slår alla övriga bolag på Londonbörsen. Grattis!

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x