Half Life 2

Efter en mängd förseningar och än fler konspirationsteorier, så anländer då världens mest efterlängtade spel och uppföljaren till storsäljaren Half Life 1. Det blir därför svårt att inte ha nästintill perfektionistiska krav och förhoppningar på spelet… Det skrämmande är dock att spelet banne mig lever upp till dessa förhoppningar.

Allt känns oerhört genomarbetat och spelutvecklarnas skaparglädje för spelet skiner igenom och träffar spelaren solar plexus till en ren knock out för de oerhört stämningsfulla miljöer, karaktärer och även generell handling i spelet. För till och med de oftast så tråkiga problemmomenten i FPS har i Half Life 2 bytts ut från att jaga rätt spak till rätt dörr till, hör och häpna, rent intelligenta problemlösningar. Den nya fysikmotorn gör det möjligt att använda föremål omgivningen till att bygga upp trappor, lägga vikter för att ändra ramper, eller placera flytbojar under vattenhinder. Spelmotorn används även med glädje för att anspela på vilken B-zombiefilm som helst, och köra igång propellrar, färga monstren med färgburkar eller varför inte kasta iväg bensintunnor, som du tänder på i luften. Bara dina mest sadistiska drömmar sätter gränserna.

Efter att ha spelat igenom hela kampanjen kan man inte hjälpa annat än att känna en stark mersmak och att kampanjen varit lite kortvarig, eftersom jag annars säkerligen kunnat sitta spelandes fortfarande. Det är förhoppningsvis också detta som är spelskaparnas mål, att väga av rätt portion action, istället för att spelaren ska tröttna halvvägs under spelets gång.

Half Life 2 kommer heller inte med något stöd för multiplayer, däremot så har man kompenserat denna brist genom att konvertera världens största multiplayerspel Counter Strike till den nya spelmotorn och inkludera det i spelpaketet. Även om Counter Strike inte bjuder på några nyheter, så är det ändå just Counter Strike.

På det stora hela, så är Half Life 2 ett självklart klart måste för alla som är intresserade av spel eller spelutveckling i allmänhet.

[divider ]Fakta[/divider]

[Action] Half Life 2

Från 18 år, En spelare (Valve)

Systemkrav: Win XP/2000/ME/98, 1.2 GHz processor, 256 MB minne, 4.5 GB hårddisk, DVD, DirectX7-kompatibelt grafikkort.

Läsarbetyg0 Betygsätt
0
96
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x