I dag släpps Windows 11 – Bättre eller sämre för gaming?

Windows 11 släpps i dag den 5 oktober och marknadsförs som det bästa Windows någonsin för gaming. Samtidigt kommer rapporter om att spelen tvärtom går långsammare under Windows 11.

Windows 11 – The Best Windows Ever for Gaming.
Windows 11 was built for gaming. Offering the latest in cutting-edge PC performance + over 100 high-quality games with Xbox Game Pass, see why Windows 11 is the best Windows ever for gaming.

Hävdar Microsoft i sin lanseringskampanj för Windows 11

Den nya upplagan av Windows blir en gratis uppgradering för de som har datorer som möter de nya kraven, som att TPM 2.0 är aktiverat.

Microsoft har valt att fokusera på gaming i Windows 11. Bland annat är Xbox-appen numera inbyggd i Windows, automatiskt HDR-stöd för DX11 och DX12-spel samt stöd för DirectStorage för snabbare laddningstider om datorn är utrustad med NVMe-hårddisk och ett grafikkort med DirectX 12.

Men det är inte helt utan komplikationer. Flera medier rapporterar om sämre prestanda och lägre bildrutor per sekund på grund av den nya virtualiseringsbaserade säkerhetsfunktionen VBS, som för visso skyddar din dator bättre mot attacker genom att kapsla in hot i ett virtuellt system, men därför kommer med en dyr prestandakostnad.

Enligt PC Gamer handlar det om så mycket som 28% förlust av prestanda. Värst drabbas färdigbyggda datorer, där Windows inte ens kommer tillåta att VBS inaktiveras.

Hur gör ni? Kommer ni installera Windows 11?

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x