I frontlinjen på Battlefrontbetan

När DICE släpper Battlefieldspel brukar det svenska gamercommunityt bete sig som sportfånar gör runt Olympiska Spelen. Det hittas på diverse ursäkter för att få kvalitetstid med en potentiell älskling.

När gänget nu givit sig på Star Wars-franchisen med Star Wars: Battlefront kunde man ju tro att folk skulle gå helt bananaz. Men igår när den publika betan släpptes upplevde jag att det var ganska tyst. Är det så att de senaste släppens otroligt överbelastade servrar gjort att man har en något försiktigare approach? Kalkylerar battlefieldälskarna kallt med att få hårdnackad konkurrens om bandbredden med en enorm skara Star Wars-nördar? Eller är det helt enkelt så att ingen hinner snacka om släppet över huvud taget eftersom de spenderar varje ledig minut med att spela betan som nu finns fritt tillgänglig?

Själv hade jag faktiskt inte noterat släppet i den mentala almanackan. Jag må vara en inbiten Battlefieldspelare men jag är också för luttrad för att göra mig några illusioner om njutningen i att brottas med barnsjukdomar. Något avundsjukt sneglade jag i dagarna på kollegor från andra spelsajter vittnade om att de fått börja tjuvspela, just för att de slipper anstormningen och igår när jag satt och påbörjade nedladdningen på min Playstation så måste jag erkänna att jag förberedde mig på att lika gärna få spendera kvällen med några avsnitt av min nuvarande tv-seriefavorit. Till en början verkade jag ha rätt, för den planerade nedladdningstiden tidigt i går kväll låg på 36 timmar. Men det snurrade raskt på och efter någon timma eller två hade jag spelet hemma och tv-seriens värde liknade raskt 80-talets börskrasch.

Jag måste få svära i kyrkan. Jag är inte jätteförtjust i Star Wars. Jag har två fanatiker här hemma som gluttar på filmerna och allt kringmaterial som går komma över, men jag har aldrig riktigt fattat fascinationen. Jag köper det, men blir liksom inte upphetsad, så den här Betan har rätt mycket motvind i mitt sinne. Den för franchisen karaktäristiska musiken sticker först lite i mina öron, men glöms snart bort när de första skotten med lasergeväret ryker av. Det är något bekant med spelkänslan, men ändå något nytt. Man har tagit några steg åt arkadkänslan som andra FPS:titlar brottas med. Större hopp och på tok för enkelt att träffa det man siktar på, även på absurt långa avstånd.

Men jag märker snabbt att jag uppslukas av konceptet. Trots att jag inte känner tillnärmelsevis samma känsla som när jag fick lubba runt i ett bombat Paris i BF4 för några år sedan. Den medskickade multiplayerkartan är nämligen ganska tam, så är det något uppslukande att försöka komma åt landande escape-pods innan fienden gör det. Jag noterar dessutom snart att man varit trogen en av Star Wars starkaste signum och givit kvinnor en lika tongivande roll som männen – utan att göra poäng av det!

Som inbiten Battlefieldspelare känner man som sagt att det flyter på. Man har nytta av sina speltimmar. Men jag lyckades tyvärr inte ta rollen som Darth Vader eller ens besätta något av de coola maskinerna man känner igen från filmerna. Jag längtar till kvällen när barnen lagt sig och hoppas få testa på. Hoppas att få känna nackhåren resa sig på samma sätt som när man for runt i Battlefield 2142! För här finns potential!

Det fulla spelet släpps 19 November. Betan som består av några få multiplayerspellägen samt ett halvgenomtänkt single/co-opläge (tänk ett mer avancerat CoD:Black Ops Zombiemode fast du försvarar dig istället mot imperiets trupper) finns tillgänglig gratis för vem som helst med modernare Spelkonsol eller till PC med ett gratis Originkonto fram till den 12:e oktober.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x