Abderon- Sista rikets fall


Evenemangsdetaljer


Pegas fyller 20 år! Detta firar vi med ett kortlajv i Abderonkampanjen. På lördagskvällen har vi gästabud i värdshuset.
Sista rikets fall
Om Lajvet
Det är ett lajv med en strikt begränsning av antalet deltagare, huvudsakligen beroende på att alla måste rymmas i vårt värdshus.
Roller
Ett 20-tal sjöfarare.
Dessa roller kommer att få mer handfasta uppgifter. Det är de rollerna som har hand om byn och allt det praktiska under lajvet. Det är de som bor i byn och äger husen.
Ett 60 tal- blandade invånare från Abderon
Rollerna kan vara vem som helst, ett tvärsnitt av alla samhällsklasser, yrken och bakgrunder är spelbara. Allt utom svartblod.
Ni har det gemensamma att ni flyr med sjöfararnas båtar. Ni flyr från ett krig till en för er okänd plats som bara funnits i myterna. När lajvet börjar har ni precis kommit i land efter en vecka till havs i en liten öppen båt. Ni har med er det ni kan bära, alla vapen har ni fått lämna kvar i Abderon.
En del av er vill kanske vända tillbaka så fort som möjligt för att kämpa, andra har gett upp och vill bara hitta en säker plats att bo på.
Detta är ett lajv där era rollkaraktärer hamnar i ett läge där mycket av det de lärt sig visar sig vara fel, där självklara sanningar inte längre gäller och där gamla meriter inte behöver ha något värde.
Ni behöver vara beredda på att era rollkaraktärer kan komma att behandlas på ett sätt ni inte väntat er, er karaktär kan bli till synes orättvist behandlad. Kom då ihåg att det är ett spel, det är inte ni utan en påhittad figur som blir lidande.
Praktiskt
I Lajvagiften ingår boende och all mat. Boendet kommer vi i så stor utsträckning som möjligt ha i husen. Vi har inte räknat på hur många vi får in, om det behövs kompletterar vi med tält. Vi ska göra vårt bästa för att få torra bäddplatser, vi kan inte garantera varma utrymmen. Boendet ska vara så inlajv som möjligt, det vill säga täck över sovsäcken med en filt. Vissa utrymmen kan behöva användas tidigt på morgonen, var beredd på att stiga upp tidigt på lördagen.
Maten som serveras kommer att vara enkel men tillräcklig. På lördagskvällen blir det lite festligare.
Information om händelserna i Abderon
Under tiden fram till lajvstart ska vi försöka synka tiden i Abderon med vår egen, det som händer i juli i Abderon ska ni få veta i juli. Efterhand som vi närmar oss lajvet så kommer ni att få samma information som era karaktärer har.

 

Prenumerera
Meddelande om
guest
0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x