Bakom krönet


Evenemangsdetaljer


Nu är det dags för det andra lajvet i Bakom krönet-kampanjen.

Lajvet hålls den 1–4 september i Berghem, Skillingaryd.

Incheckning sker 31 augusti och kostnaden är 400 kronor per person.

 

Bakom krönet är ett bylajv med inslag av nordisk mytologi. Skrock och folktro är en stor del av vardagen för Granåsborna. Byborna vet att skogsrået, vättar och andra väsen lurari skogen och ser till att hålla sig på deras goda sida. Att höra de senaste skvaller, rykten och politik är också viktig del av bylivet. Kvällarna tillbringas gärna i värdshusets värme med mat och dryck.

Lajvet riktar sig till vuxna lajvare men tillåter yngre deltagare. Vapen är tänkt att hållas till ett absolut minimum då strid inte är lajvets fokus. Om vapen finns på lajvet ska de visa rollens yrke eller sociala status snarare än att användas till strid.

Precis som på det första lajvet satsar vi i Bakom krönet på en levande värld. I år har vi tonat ned lite på skräckelementen och fokuserar istället på att leverera en ännu bättre stämning och fler spelmöjligheter i byn.

 

Med stämning menar vi, förutom själva spelet, även en trevlig matupplevelse. Därför erbjuder värdshuset en vällagad trerättersmeny som går att förbeställa, och billigare rätter för den som vill komplettera sin egen matlagning. Nytt för den här gången är att vi har utökat det alkolholfria utbudet på värdshuset, samt att det är möjligt att beställa enskilda rätter istället för en hel trerättersmeny. Se mer under fliken “Boka mat” på vår hemsida.

 

Eftersom lajvet har ett begränsat antal platser har de som tidigare åkt på Bakom krönet förtur till anmälan fram till den 31 mars. Därefter är det först till kvarn som gäller, så länge det finns platser kvar. Det går även att skicka en intresseanmälan.

Besök vår hemsida bakomkronet.se och läs igenom våra idéer och vår vision. Det är viktigt att du läser igenom även om du var med förra lajvet, eftersom många av texterna har skrivits om och förbättrats. Du kan också vara med och påverka hur du vill att världen ska se ut, till exempel genom att skriva i vår Facebook-grupp.

Kontakt   Facebook-gruppen   Anmälan   Matbokning

 

Med vänlig hälsningar

Oleg, Otilia, André, Sara och Elle

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *