Gränsland IV


Evenemangsdetaljer


Generell bakgrund

Katastrofen har kommit, och världen försöker resa sig från askan. För 30 år sedan bröts det gamla samhället ner av den nya smittan, vars offer fick smak för blod och förde smittan vidare.
Nu har mänskligheten börjat återhämta sig. De smittade blir allt färre, men rädslan för en ny pandemi är ständigt närvarande. I en avlägsen stuga ute i skogen har en grupp människor slagit läger och börjat odla marken.
En grupp soldater, desertörer, anlände för två månader sedan. De håller de infekterade borta, men behövs det fortfarande?  Är det värt det om det inte finns nog med mat för alla?

Grundläggande motiv och bakgrund:

Odlarna:

Sverige brann för 30 år sedan, nu börjar mänskligheten att återhämta sig. Ni har sen en tid tillbaka hittat en trevlig avlägsen stuga i vildmarken där ni slagit läger. För två månader sedan kom en grupp strövare, de förvisso hållit de infekterade borta, men tvingar till sig mat som “betalning”. Missnöjet med utdrivarna växer, men vem förutom er själva kan ni vända er till?

Beskyddarna:

Sverige brann för 30 år sedan, nu börjar mänskligheten att återhämta sig. Ni var en gång soldater, nu, är ni inte ens det. Desertörer enligt befälen, frihetstörstare enligt er. Ni kunde se var allt var på väg, och bättre ute i skogen, fälten och vägarna än instängda som en mus i ett hål. Stolta över vad ni kan, har ni lärt er sätt att ta hand om de infekterade utan att spilla värdefull ammunition. För två månader sen kom ni över en liten koloni, de hade grönsaker i marken och sparat ihop mat. Ni tog er betalning, som ni förtjänat för hårt och länge utfört arbete utan betalning. Ni fortsätter ta er lön, för vem annan kan hålla skogen och kolonin säker från de smittade?

Utbölingarna:

Världen tog slut för 30 år sen, för många. En lång vandring tagen, för allt har varit död bakom er. När ni började vandra från Murmansk räknade ni i hundratalet, ledda av borgmästare Dmitry Nikolayevich Filippov. Nu, är det bara ni kvar. Bröder inte av blod, utan av död. Jägare, hunger, sjukdom och samer har alla krävt sin blodstull. De få vänliga ni har träffat på vägen har antingen gett er husrum, handel eller slagit följe i hopp om något mer. Ni har inget bakom er, men allt framför er.

Plats; Porshanken Norrtälje
Tid: 2-4 juni
Kostnad: 300:-
Erfarenhet: nybörjarvänligt och vi kan hjälpa med utrustning.
Frågor: rasmus@miff.se

Anmäla dig kan du göra här, genom detta formulär.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *