Legenden om Artzoratt: Värdshuset vid världens ände


Evenemangsdetaljer


Värdshuset vid världens ände tar sin början med en grupp äventyrare som har fått i uppdrag av en adelsfamilj att bygga ett värdshus. Ett värdshus som i folkmun kommer att kallas världshuset vid världens ände.

Huset är beläget intill ett berg som ligger så långt norr man kan komma i den kända världen. Detta berget är känt vid namnet Artzorrat. Alla som någonsin hört en saga vet att Arztorrat är fullt av skatter, magiska ting och diverse föremål från en svunnen tid. berget är även fullt av allehanda monster, äventyrare, förrymda fångar samt prisjägare som är på jakt efter sagda fångar. Men det är ett stort berg med många grottor och gömställen.

Ägarna till Världshuset har som ambition att etablera en kolini vid foten till Artzorrat. Detta för att äventyrare och andra människor ska ha en viloplats samt en chans att fylla sitt matförråd innan de ger sig upp i bergen, .

När värdshus-värdarna och deras följe först anlände så var värdshuset byggt och klart. Det fanns dock konstigt nog inte ett spår ifrån den första expeditionen av byggarbetare. Man vet fortfarande inte riktigt vad som har skett, men undersökningar pågår. De kanske drog sig upp i bergen för att leta efter någon försvunnen skatt. Om de blev dödade borde det väl finnas blodspår, eller?

De första dagarna gick fint för äventyrarna, men en natt för 2 dagar sedan kunde man höra ett par guturala vrål i natten. Vrålen har inte återkommit sen dess men alla är rädda för vad som kan ligga bakom. Är det troll, jättar eller kanske något okänt monster som ingen stött på tidigare? Det återstår att se.

Det har utlysts en belöning till den som kan ta reda på vad som har hänt med den första expeditionen. Alla ledtrådar är av intresse

De har även efterlyst biologer för att undersöka ifall det finns någon växt med särskilda användningssyfte. Den som lyckas hitta något nytt och användningsbart har blivit lovade en stor belöning.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *