Om staten beviljar – Ett parterapidystopilajv


Evenemangsdetaljer


Hej medborgare,

Det har kommit till Svenska Staten ABs kännedom att du har anledning att tvivla på ditt äktenskap. Tvivel i relationer kan komma av många anledningar; kanske har era samhällsklasser glidit ifrån varandra, kanske har ni inte fått de barn ni så desperat längtar efter, kanske har nya sjukdomar eller defekter kommit i dagen som gör er till en dålig genetisk matchning.

Staten har inte fått in den skilsmässoansökan som par i er situation ofta skickar. Detta kan vara ett överseende från er sida och i så fall ber vi er att snarast fylla i ansökan, se bifogade förifyllda blankett. Om det inte rör sig om ett överseende vill vi gärna erbjuda er ett parterapiprogram. Programmet är sammansatt för att guida dig genom svåra livsval, där tillfälliga personliga preferenser annars riskerar att stå i vägen för ett beslut som i längden kommer att öka din livskvalitet och din möjlighet att vara en god samhällsmedborgare. Ledarna för programmet är certifierade av Svenska Statens Relationsrådgivning. Sessionen präglas av nyttomaximerat tänkande och nya möjligheter.

Under terapisessionen kommer du och din partner att träffa andra par både i liknande situationer och med annan problematik, där får ni möjlighet att dela med er av era erfarenheter och hjälpa varandra. Terapisessionen äger rum lördagen den 7/1-2017. För att underlätta för dig har vi redan kontrollerat i din och din partners elektroniska kalender att tiden är ledig och därefter bokat in den. Mötet är helt frivilligt. Observera att en eventuell avbokning av mötet kan komma att påverka pågående ärenden i statlig regi, så som din årliga samhällsklassjustering hos Verket för Personlighetsutveckling.

Hjälp oss att hjälpa dig att uppfylla Svenska staten ABs mål om lyckliga och lönsamma medborgare!

 

Info om lajvet/settingen samt praktisk info:

Om staten beviljar är en helt fristående uppföljare till lajvet Tills staten skiljer oss åt. Det är ett lajv som utspelar sig i ett dystopiskt alternativt nutida Sverige. Det är ett samhälle där ingen någonsin ska behöva betala mer av samhällsmaskinen än de utnyttjar eller ta ut mer ur systemet än de ger.

Statsapparaten har ombildats till ett nationalbolag och dess arbete är utlagt på entreprenad hos ett företag vid namn Svenska Staten AB. Detta företag anser att varje medborgare är en värdefull investering. Investeringar som inte lönar sig måste tyvärr omvärderas. Men som medborgare behöver du inte vara orolig! Har du tur, och bra genetiska förutsättningar, kan du locka ett företag att investera aktier i dig. Och om ditt marknadsvärde sjunker föreslår staten ett sätt att kompensera för det. De kanske drar in din fria lokaltrafik, eller ber dig donera ett organ.

Lajvet utspelar sig under parterapisessionen som nämns i texten ovan. Paren har bjudits dit eftersom staten anser att deras äktenskap inte är nyttomaximerade. De har blivit kallade till sessionen p.g.a. en av två orsaker: Antingen eftersom att paret ansökt om skilsmässa trots goda förutsättningar genetiskt och socialt, eller för att paren inte vill skilja sig trots “problem” i äktenskapet, t. ex. genetiskt dålig match. Du vill väl inte vara en börda för den du älskar… eller för samhället?

Det här är en setting som in-lajv innehåller sunkiga åsikter om könsroller, fiktiva minoriteter, sexuella läggningar och allmänt människovärde. Det kommer att spelas på diskriminering på in-game-attribut, men diskriminering på off-attribut är naturligtvis inte tillåtet varken under eller utanför spel.

För att vara med på lajvet måste du närvara på ett av våra förmöten. Där kommer du få all nödvändig information om karaktärsskapande och setting. Om du deltagit i Tills staten skiljer oss åt tidigare i år kommer du bara behöva vara med på en del av förmötet, men om du var med på uppsättningen 2013 måste du vara med på hela förmötet.

Eftersom alla deltagare kommer spela gifta par behöver du ha en medspelare som spelar din partner. Det går att anmäla sig ensam eller i par. Om du anmäler dig ensam kommer du att få förslag på medspelare, men kommer självklart inte att tvingas spela med någon som du inte trivs med. Om du tidigare deltagit i en uppsättning av Tills staten skiljer oss åtså kan du om du vill spela samma roll, eventuellt, men inte nödvändigtvis, med samma medspelare som din roll gifte sig med då.

Praktisk information:

Lajvdatum: 7/1 kl 17.00.

Förmöten: 20/11 eller 21/11. Börjar klockan 18.00 och kommer ta tre timmar. Om du bor långt bort och därför har svårt att delta i förmötet irl så kommer du kunna delta via Skype el. dyl.

Antal deltagare: 24 stycken. Först till kvarn gäller!

Arrangörer: Anna Askbåge och Lisa Lind

Hur anmäler jag mig?

Här. Sista anmälningsdag är den 13 nov.

Kontakt: Facebook eller mail, svenskastatenab@gmail.com

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *