Spelhelg hos G&B-SYD


Evenemangsdetaljer


Schema för spelhelgen den 6-9/6 2019

 

Torsdag 6/6

D-dagen

13:00-22:00

Upplev stormningen av Normandie på 75-årsdagen av dagen D. Du får tillfälle att vara med och kämpa om Omaha Beach under brinnande världskrig.

 

Figurspel. System: Bolt Action, 2-10 spelare, Ansvarig: Pansarjocke.

Fredag 7/6

Skogstorpet 6

19:00-23:00

Slutet närmar sig! Följ med på ett äventyr där ett antal statstjänstemän och myndighetspersoner återigen tvingas lösa uppgifter långt bortom deras ordinarie arbetsbeskrivning. Svekfulla poliser, lögnaktiga intendenter och suspekta handläggare blandas alla i en märklig och spännande kompott. Action, mysterium och myndighetsutövning i de småländska skogarna där endast få kan höra dig skrika..

 

Rollspel, Spelsystem: Savage Worlds, Ansvarig Carl-Johan Sanglert.

Lördag 8/6

Lördagsspel

14:00-17:00

På GoB’s Lördagsspel spelar vi rollspel, kortspel, brädspel och figurspel. Kom och spela

ditt favoritspel, testa något nytt eller bara för att hitta några att spela med. Du behöver inte ta med dig någonting och det krävs inga förkunskaper. På föreningen finns massor av brädspel, men också spelbord och annat som behövs för till exempel figurspel. Vi hjälper dig också att komma igång med olika spel. Lördagsspel riktar sig i första hand till dig som är 9-15 år. Men alla är välkomna oavsett ålder.

Spel av alla slag. Ansvarig: Carl-Johan Sanglert. Plats:  G&B’s lokaler på andra våningen.

 

If you´ve got half a brain…

18:00-22:00

Så apocalypse Z kom raglande förbi. Visst blev du biten, men något gick fel. Du vacklar runt med alla de andra i horden och letar offer, men för din del är det något halvhjärtat med hela spektaklet. Det värsta är att alla andra är idioter. Du är minst lika smart som du var innan förvandlingen, men alla du pratar med vill bara snacka om hjärnor, inte använda den de har.

 

Kom och spela lite post-ap med zombies som gör allt för att fortsätta att vara vandöda, snarare än bara dödsdöda.

Rollspel, Spelsystem: RES, 2-7 spelare, Ansvarig Johan Jonsson.

Söndag 9/6

Night Visions

14:00-20:00

Ni spelar en grupp amerikanska soldater i Afghanistan år 2011. Under ett diplomatiskt uppdrag kommer ni till Gath-dalen, vilket är en del av landet som alla försöker glömma. En plats med mörka skuggor och urgammal hunger.

Rollspel, Spelsystem: Delta Green, 4-7 spelare, Ansvarig Joel Johansson.

 

Spelhelgen arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med G&B-SYD, Sverok Jönköping – Kronoberg, och Kulturhuset i Jönköping.

Fler berättelser
WARCON – 2015 – PEACECON