Spelhelg på Kulturhuset 12-14/6-15


Evenemangsdetaljer


spelhelg 33

Schema 

Fredag 12/6-15

Jakten på Carol

Rollspel: Trails of Cthulhu,  Tid 18:00-22:00 SL: Andreas Henriksson

För sex månader sedan skickades skeppet Carol 2 ut på en expedition till Bermuda triangelns centrum. Det sista meddelandet som nådde fastlandet var att man siktat land på en hittills outforskad del. Efter denna punkt finns bara spekulationer & bland forskarna på Miskatonic University är den enes historier vildare än den andres. Nu skickas en räddningsexpedition för att finna Carol 2 och hennes besättning.

Trails of Cthulhu är systemet vi kommer använda & resan bär av i sent 20-tal

Lördag 13/6-15

Äventyr -rollspel för de yngre

Rollspel: Äventyr, Tid 09:00-12:00, SL: Calle Sanglert, 3-6 spelare 7-10 år, speltid 3-4 timmar

Följ med på sagoäventyr i Landet, landet där alla äventyr utspelar sig, fyllt av djärva äventyrare, dvärgar, alver, tomtar och troll. Äventyr är ett rollspel i fantasy-miljö för spelare från sju år.

Spelfik

Brädspel

Lördag 13/6 Tid: 13:00-22:00, Ansvarig: Anders Engrup, Plats: Café Nyfiket

Vi tar över Café Nyfiket och visar, demonstrerar och spelar brädspel med alla som vill komma förbi.

Mars kolonin “Röd Oktober” svarar inte…

Rollspel: eget system, Tid: 16:00-22:00, SL: Jonas Linde, 5 spelare
Välkommen till en kväll i retroframtiden (80-tals tech), året är 1996 och de senaste decenniernas enorma rymdsatsning har äntligen börjat ge en reell avkastning för Sovjetunionen. 1972 var USA på knäna efter Vietnamkriget och förkrossade av olyckan som ledde till att den första månlandningen misslyckades. USA drog sig inåt och isolerade sig själv mer och mer från omvärlden. Sovjet tog tillfället i akt att sträcka ut en hand och inleda en period av avspänning och nedrustning. Sovjet hade insett potentialen med rymden och att framtiden för kommunismen låg bland stjärnorna. Den sovjetiska armén reformerades i grunden för att minskas drastiskt till att istället utgöras av relativt små och kvalitativt högpresterande enheter. Detta reformutrymme lades inte direkt på interna och snabba reformer utan på små och progressiva reformer över de kommande åren. Det nya området var rymdutvecklingen, idag (och de senaste 34 åren) har 30% av Sovjets GDP gått till rymdprogrammet.

Sovjets rymdimperium ser idag ut på följande sätt: regelbundna Buran färjor som bärs av Energia-rakterer (men även N-1 tyngdlyfts raketer) till den mycket utbyggda Mir, som i sin tur är en resursterminal till månkolonierna (4st) som producerar helium-3. kronan på detta imperium är Marskolonin Röd Oktober bestående av ca 50 bosättare som främst prospekterar Mars innanmäte i jakt på exotiska legeringar som skickas tillbaka till jorden.
Men något har hänt… den senaste tiden har bosättningens produktivitet stadigt sjunkit och för 3 månader sedan upphörde all kommunikation från bosättningen.

Rollpersonerna utgör en undsättningsstyrka från rymdministeriet (rymdtrupperna) och inrikesministeriet (KGB) som skall bistå i möjliga reparationer, undersöka vad som har hänt och återställa bosättningens produktivitet.

Söndag 14/6-15

Varning för hunden

Rollspel: Call of Cthulhu, Tid: 16:00-21:00, SL: Johan Jonsson

Du vet, den där krypande känslan man har längs med ryggraden, den där vetskapen om att någon tittar på en, så du vänder dig om och det är inget där. Så är det nästan alltid, men ibland vänder du dig om och sedan är du inte där.

En spänningsladdad skräckberättelse i 1920 talets England.

Spelhelgen arrangeras av: Gameboards & Broadswords – SYD, Studiefrämjandet, Sverok Jönköping-Kronoberg och Föreningen Kulturhuset i Jönköping

 

 

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *