Vår Sista Natt Tillsammans – ett relationslajv i 40-talsmiljö


Evenemangsdetaljer


Vår Sista Natt Tillsammans är ett relationslajv som fokuserar på känslor och relationer, mellan par och i grupper. Miljön är en romantiserad version av 40-talet med möjlighet att dansa swing och blues och lyssna på live-musik.

Datum: lördag 6 december
Plats: Grand, Uppsala
Pris: 300 kr – för arbetslösa/studenter och medlemmar i Swingkatten. 400 kr – för övriga.
Personantal: ca 100-125 personer

http://varsistanatttillsammans.wordpress.com/

 

Tiden: 1943. Platsen: Staden, England.

Vi har återigen hamnat i ett krig vi inte själva valt, ett krig som vi måste avsluta så fort som möjligt. Våra modiga soldater skickas kontinuerligt till leriga skyttegravar och trånga bandvagnar. Våra beundrade piloter, utlämnade i skyn, flyger långa sträckor för att släppa bomber mot förhoppningsvis militära mål.  Än så länge gör folk sin plikt och tar värvning, även om det blir färre och färre. Det är nämligen frivilligt att ta värvning. Det är också frivilligt att begära avsked, men det ses inte med helt blida ögon. En lämnar ju ett tomrum efter sig, ett farligt hål bredvid en potentiell stridskamrat, en mindre pluton som ska ut i strid.

Vi är glada över segrarna i Stilla Havet och Östeuropa, men de är så långt borta och ibland är det svårt att tänka på något annat än att hålla sitt eget huvud över vattenytan. Det är dock viktigt att hålla moralen uppe, och regeringen har vett nog att avhålla sig från att ransonera öl. Just ikväll visas detta genom ett Swing for Victory i Stadens Hotel Grand, arrangerat av jazzklubbsägaren Liz på uppdrag av Stadens borgmästare. Militärer firas av innan de far vidare i gryningen till sina uppdrag, och de civila som lämnas kvar gör alla sitt till för att hålla kämparandan uppe.

Vi har syskon, älskare, vänner och familj ute vid fronten och andra som precis ska dit. Vi är här för att förlora oss i jazzen, för att säga farväl, för att fira patriotiskt, för att bekänna, för att skåla i kärlekens och patriotismens namn, för att berätta – eller inte – innan det är för sent.

Det här kan vara vår sista natt tillsammans.