Vilse


Evenemangsdetaljer


“Det var inte mörkret utanför som skrämde mig mest. Det var mörkret där inne.”
____________________________________

Vilse är ett skräcklajv för för 12 spelare, från 18 år och uppåt. Det riktar sig både till nybörjare och erfarna spelare.

Lajvet utspelar sig i På Gott och Ont-världen, en mörkare version av vår egen värld, där skrock, folktro och det övernaturliga är lite närmare, lite mer levande och mycket farligare.

Du spelar en person som rest iväg på en singelweekend för att finna kärleken. Men ni kommer vilse.

Hopplöst vilse.

Och vad som händer sedan, ha det återstår att se.
_____________________________________

För mer information, besök:
http://www.midalvariket.se/?p=17

Intresseanmälan och frågor till: postrigor.mortis@gmail.com
_____________________________________

Vision
Vår vision är att erbjuda ett välskrivet, välkoordinerat och välorganiserat skräcklajv för 12 personer. Vi vill använda olika tekniker och metatekniker för att skapa en upplevelse som är så skrämmande, intensiv och utmanade som möjligt.

Vi vill skrämma skiten ut er.

Samtidigt vill vi att våra spelare ska känna sig trygga och respekterade av medspelare och arrangörer utanför spelet.

Vem passar lajvet för?
Vilse är ett lajv för spelare över 18 år och som vill bli skrämda. Vi söker spelare som vill arbeta tillsammans med oss arrangörer och som vill utmana sig själva i jakten på en bra skräckupplevelse.

Vi riktar oss speciellt mot nybörjare men även erfarna, för vi tror en blandning ger den bästa upplevelsen. Nybörjare kommer få stöd under förberedelserna och arrangörerna kommer svara på alla frågor om lajvet över mejl eller telefon.

Handlingen
Vilse är en klassisk skräckberättelse. Lajvet handlar om hur en grupp vanliga människor, personer som skulle kunna vara dina grannar, arbetskamrater eller vänner, beger sig ut på en resa. Något går fruktansvärt fel och de hamnar i en situation de inte kan kontrollera. Vi vill erbjuda både krypande psykologisk skräck och adrenalinstinn panik. Handlingen kommer ha ockulta och övernaturliga inslag.

Rollerna
Lajvet kommer använda förskrivna roller. När man anmäler sig kommer man ange vilka typer av roller man är intresserad av. Utifrån det tilldelar vi en roll som vi tror passar spelaren. Man får tolka rollen på det sätt som passar en själv.

Rollerna kommer vara personer som anmält sig till en weekend för singlar i hopp om att finna kärleken. Rollens sexuella läggning, vad för slags kärlek rollen hoppas på att finna, och hur bekväm man är att spela på romantik bestämmer spelaren själv. Lajvets fokus är skräck, inte romantik.

Rollerna kommer vara länkad till andra roller i grupper om tre. Detta är för att ge alla en grupp som man kan prata ihop sig med innan lajvet, och som kan vara ett stöd under lajvet.

Vi vill att ni tolkar och spelar rollerna på ganska vardagligt vis. Låt rollerna vara vanliga människor; med vanliga problem, egenheter, svagheter, önskningar och drömmar.

Spelstil
Vi uppmuntrar våra spelar att spela djärvt och våga vara sårbara. Försöka utmana er själva och göra det som känns lite läskigt och våga låta er påverkas av de som sker. Både som spelare och som roller.

Vi stävar också efter kontraster mellan mörka och ljusare scener. Låt dom mörka scenerna vara riktigt mörka. Låt era roller bli skrämda, arga eller paranoida, låt desperationen vara nattsvart och låt paniken flöda när vi försöker skrämma er.

Men försök också skapa ljusare scener mellan varven. Stötta varann, spela scener om vänskap, tillit, kärlek, tröst, hopp och skratt. Försök hitta ljusglimtar i mörkret.

Lajvar gör man med varandra. Var lyhörd mot dina medspelare och försök skapa ett bra samspel mellan er. Det är i samspelet magin uppstår. Försök ge dina medspelare en bra upplevelse och hjälp dem ge dig en bra upplevelse. Vi skapar lajvet tillsammans.

Säkerhet och trygghet
Innan lajvet kommer vi hålla en säkerhetsgenomgång. Då kommer vi gå igenom var brandsläckare och första hjälpen låda finns, saker man behöver veta och andra säkerhetsrutiner.

Innan lajvet kommer vi också ha en workshop om hur man använder stoppord/safewords för att avbryta eller bromsa obehagliga scener. Vi kommer också använda oss av check-ins under lajvet. Det innebär att det är obligatorisk att regelbundet kolla av hur ens medspelare mår. Efter lajvet kommer vi ha en debriefing där man får prata av sig om upplevelsen.

Uppförande policy
På lajvet ska alla spelare behandlas med respekt, därför vill vi att ni undviker att ni spela på:
-Sexism
-Rasism
-Försommar mot homo, bi eller transpersoner
-Fördomar mot funktionshindrade
-Fördomar mot olika religiösa grupper.
-Nedsättande kommentarer om någons kropp eller utseende
-Sexuellt våld

Lajvet utspelar sig i Sverige 2015, så sakerna ovan existerar i samhället. Det okej att spela på att det existerar i samhället, men det inte tillåtet att spela ut mot en annan spelare. Till exempel är det inte tillåtet att kalla någons roll homofoba skällsord.

Din roll får fortfarande förtrycka, hota, kränka och bete sig illa mot andra roller. Till exempel kalla en annan roll lat, feg eller patetisk. Undvik däremot sakerna ovan.mortis@gmail.com

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *