Kaotiska pirater i finska Round-o-Loot

Round-o-Loot från Doorway Games är ett kaotiskt och snabbt kortspel om pirater som försöker dela upp ett byte mellan sig. Alla pirater vill få ut så många poängkort de bara kan innan rundan tar slut. Förste pirat att vinna tre rundor vinner spelet.

Kortleken består mest av kort av olika frukter eller föremål som ger poäng. Det finns också råttor och kanoner som bara tar upp plats om man inte spelar med expansionsreglerna. Alla spelare får en hand på fem kort och måste varje runda antingen spela eller slänga ett eller flera kort av samma typ. Sen drar man upp till sina fem kort igen. Det finns dock några specialregler:

  • Om man spelar en vinkaraff så ökar din maxgräns för kort till sex, spelar du ännu en så ökar den till sju (ytterligare karaffer kommer dock sänka gränsen igen). Kan man göra det tidigt i spelet så har man bättre förutsättningar att få ut fler kort.
  • Om man lyckas spela en kombination (tre kort av ett visst slag plus en karaff) så triggar man igång en effekt som att de andra spelarna måste ge dig kort eller att alla byter händer med varandra.

Någonstans i leken finns ett kort med en pirathatt och när någon spelare drar det kortet så avslutas rundan (alla andra har chansen att spela ytterligare en gång). Sen räknar man poäng, den pirat med mest poäng på bordet får ett myntkort.

Det här är ett otroligt simpelt spel, och vi kunde inte riktigt hitta några strategiska element, men det tror jag inte att de försökte bygga in i spelet heller. Allt går fort, man spelar kort och tio sekunder senare är det ens tur igen.

Den medföljande expansionen innehåller ett bläckfiskkort, och då behöver man kanonkort för att inte bli av med hela sin hand när den dyker upp. Man kan också vid just det tillfället spela ut råttkort och få poäng för dessa.

Round-o-Loot finns just nu på IndieGoGo med 24 dagar kvar på kampanjen, där $5 köper dig print-and-play och $22 en tryckt version inklusive frakt, som levereras redan under december.

[bgg id=181251]

Prenumerera
Meddelande om
guest

1 Kommentar
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Pekka

Hi! The indiegogo campaing for the game was canceled, but the game is still for presales from http://www.doorwaygames.fi. Release date around 30th of November.

1
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x