Klassiskt vampyrlajv på Kickstarter

Mind’s Eye Theatre: Vampire The Masquerade finns nu på Kickstarter.

White Wolf‘s klassiska gamla lajvanpassning av sin bästsäljare, som skapat mycket tandagnisslan i lajvcommunityn på den tiden det begav sig. Lajvcommunityn blev än mer fragmenterad och många glåpord utväxlades, då flera ansåg att amrisarnas syn på lajv var för gejmeristisk, med sten-sax-påse som huvudmoment och med ett tidsödande regelverk som stal fokus från karaktärsgestaltandet.

Spelsystemet vann dock popularitet över världen. Kanske mest på grund av dess rika spelvärld och perfekta tajming för subkulturer, men det växte sig så stort, så att det både bildades internationella lajvorganisationer, som Camarilla International, såväl som Sweden By Night med underliggande svenska lajvstäder. Mind’s Eye Theatre, eller kort och gott “MET”, förlorade till slut popularitet och  White Wolf blev uppköpta av ett isländskt MMO-företag. Sedan dess har få hört så mycket livstecken från spelen.

Nu har det alltså väckts från graven av ByNight Studios i New Orleans. Det är en helt nyutvecklad regelversion, fast företaget utlovar att sten-sax-påse:andet fortfarande kommer vara en viktig del av reglerna.

Där dataspel- och brädspelsutvecklarna ser Kickstarter som en möjlighet att slippa dikteras av de större förlagen, ser rollspelsföretagen Kickstarter mer som en möjlighet att publicera nytt material direkt till slutkund, trots dalande butiksförsäljning. White Wolf var aktuella redan förra året med en Kickstarterkampanj för Deluxeutgåva av Werewolf.

Är ni nyfikna eller intresserade av att stödja nysatsningen på Mind’s Eye Theatre, så spring över till Kickstarter.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x