Kobra om den svenska spelindustrin

Kulturprogrammet Kobra har temaavsnitt om den svenska spelindustrin nu på onsdagen den 26:e mars.

De har bland annat intervjuat regissören och spelskaparen Josef Fares om hans spel “Brothers: A Tale of Two Sons”, Lydia Winters från Mojang samt Madeleine Leander.

Minecraft, Battlefield och Candy Crush Saga. Kristofer Lundström möter Josef Fares, filmregissören som framgångsrikt tagit steget in i spelbranschen med Astrid Lindgren-inspirerade spelet “Brothers: A Tale of Two Sons”.

Precis som det svenska musikundret på 90-talet har svensk spelindustri sen några år stora internationella framgångar och omsätter miljarder. Kobra tecknar bakgrunden – från IT-kraschen och bra bredband till det faktum att vi bor i ett kallt land där man med gott samvete kan sitta inomhus och klura ut udda indiespel.

Filmregissören Josef Fares har framgångsrikt tagit steget in i spelbranschen med sitt Astrid Lindgren-inspirerade ”Brothers: A tale of two sons”. Kristofer Lundström träffar honom i Los Angeles där han är för att marknadsföra sin skapelse.

Floridatjejen Lydia Winters blev känd som MinecraftChick med egna videor på Youtube. På tillverkaren av Minecraft, heta spelstudion Mojang, blev man så imponerad att man handplockade henne till kontoret i Stockholm. Där har hon nu titeln ”Director of fun”. Hon ser det kreativa och ickehierarkiska svenska systemet som den kanske viktigaste faktorn bakom framgångarna för spelindustrin.

”Det svenska spelundret” handlar inte bara om teknik och design. Vi är också bra på att spela spelen!  Spelprofilen Madeleine Leander, känd som Maddelisk, blev världsmästare i e-sport i vintras. Vi följer med henne till Göteborg när hon tv-kommenterar en Starcraft 2-tävling.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x