Kromlechs Orc Sparkk Energy Cannon

Games Workshop har inte längre någon modell för Big Gunz Zzap gun. Men det finns alternativ. Specifikt Kromloechs Orc Sparkk Energy Cannon. Det är en rolig modell med random styrka som, likt allt annat orkigt, kan vara skitbra eller jättedåligt. Men hur är modellen?

Kromlechs Orc Sparkk Energy Cannon går att köpa antingen som en modell eller som ett paket om tre som då blir 10% billigare. För en tjugofem euro plus frakt landar det på strax under 300 kronor för en kanon(1). Som jämförelse kostar en Big Gun (Lobba) 230 kronor plus frakt från GW. Det är med andra ord helt och hållet skäligt.

Vi har tidigare gjort en unboxing med denna modellen men nu har vi målat och lekt lite med den. En av de första sakerna jag upptäckte var att det var rätt mycket release-agent på delarna så det krävdes ett längre bad i såpavatten och sedan en rejäl omgång med borste innan primern täckte väl och satt kvar på modellen.

Till en början tror man kanske att det inte är så mycket att måla på modellen. Det är på det stora hela egentligen bara två stora stycken resin. Men Kromlech har fått in en väldig massa detaljer på modellen och det finns massor med olika sätt man kan måla den. Jag har målat den jag fått av dem så att den passar in bland mina Bad Moon Orks. Men förutom att den går att måla på många olika sätt som den är, tror jag att man med lätthet kan ändra på den för att få den att passa än mera med ens egna armé.

Ej officiell. Skapad efter läckt material från kommande böcker från Games Workshop.

I Matched Play kommer en Zzap gun kosta 26 poäng (8 för en Big Gunz och 18 för en Zzap gun). Med AP -3 och 3 skador är det något man skjuter mot något stort. Eftersom styrkan kan bli lite si och så är det inte det bästa tunga vapnet du kan ha med dig ut på fält, men i ett stort batteri kan det vara bra att ha en Sparkk Energy Cannon eller två.

Summa summarum är modellen från Kromlech riktigt bra och fin. Klart värd pengarna om man jämför med snarlika alternativ. Dessutom ger Kromlech en rabatt om du köper tre samtidigt till skillnad från Games Workshop som… aldrig ger rabatt. I 7:an av 40k var dessutom ett batteri av Big Gunz något man bara kunde ha fem av, nu får du ha sex. Så om du har ett batteri klart och vill fylla ut den sista slotten tror jag att du kommer att vara nöjd med denna Sparkk Energy Cannon från Kromlech.

(1). Vi har fått denna modell skickad till oss från Kromlech utan några motkrav.

Utseende
94
Kvalité
92
Bygg-, mål- och konverteringssvårighet
70
Användbarhet
70
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Negativt
82
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x