Som jag lite snabbt skrev om på bloggen håller jag på att spela in hela processen när jag bygger en Dreadnought Drop Pod. Jag satte upp en tripod och använder min mobilkamera till det hela och jag har fram tills i stort sett nyligen bara spelat in och inte tittat på något av det jag har spelat in. Men jag tittade igenom mina filmer och upptäckte att kameravinkeln jag har haft har varit helt åt helvete. Med en sidovy missar man typ allt jag håller på med.

Blogg - Ny kameravinkel

Så jag kollade in alla mina favoritvideos på nätet och har satt upp min tripod med ett ovanifrånperspektiv. Möjligt att jag behöver göra något mera för att det ska bli bra – till nästa video. Det är möjligt att jag behöver vrida och vända lite på ovanifrånperspektivet. Men nu ser man vad jag håller på med, och det känns ju lite bättre :)

Har ni några tips och trick för att göra egna filmer?

Prenumerera
Meddelande om
guest

2 Kommentarer
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Daniel Roos

Själv har jag experimenterat med olika bomstativ för att komma exakt ovanifrån i vyer för recensioner och gameplay av brädspel, men har mer och mer insett att det ger en viss charm att ha en en viss vinkel, då det bättre förmedlar djupseende och 3-dimensionalitet till det man filmar. Dessutom undviker man böket att släpa fram och rigga ett bomstativ med motvikt, då det tar sin oerhörda plats i anspråk. Därför övergår jag bit för bit till mer minimalistiska superclamps fäst vid närliggande bokhyllor och dylikt. Snabbt, smidigt och ger tillräcklig översikt för ändamålet.
För miniatyrbygge och figurmålning kan jag tycka att det blir viktigt att ha en detaljvy att klippa med, alternativt lyfta upp till om man bara har en kamera.
Ett tips är att ta inspiration av kungen-av-miniatyrfilmer; Sorastro.
https://www.youtube.com/user/Sorastro

svenska till arabiska

Tack för artikeln

2
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x