Läsarbrev: Vi svarar på era frågor om Pandemic

En läsare hade en del funderingar kring Pandemic, som vi tänkte göra vårt bästa att besvara, men om ni sitter på andra åsikter eller fler svar, får ni mer än gärna flika in dem som kommentarer till den här artikeln.

 

Från: Kalle <dold email>
Ämne: Pandemic

Meddelande:
Hej. Jag planerar att köpa Pandemic för att spela lite med kompisar. Har spelat på dataspel, men vill köra bräde.

1. Enligt kommentarer på internet är den svenska utgåvan lite irriterande med svensk/finsk text som blir för liten. Är det bättre köpa den engelska?

2. Kan man lika gärna köpa Pandemic Legacy och spela omgång 1 flera gånger, istället för grundspelet. Sen när man blir varm i kläderna kör man hela Legacy-spelet?

 

Jag passade på att fråga redaktionens två Pandemic-experter. Var och en expert på sin del av Pandemic, skulle det visa sig.

Anders Nordström: Har bara spelat den engelska utgåvan av Pandemic, och de har ändrat på några småsaker i den nordiska utgåvan. Mitt tips är att hålla sig till den engelska för då blir det alltid lättare om man vill köpa till expansioner.

Mitt eget Pandemic Legacy är fortfarande inplastat, men det rekommenderas väl till och med i reglerna där att man ska köra det som vanliga Pandemic några gånger innan man tar sig an Legacy-historien, så det ska gå alldeles utmärkt.

Alexander Eliasson: Har ingen erfarenhet av de olika utgåvorna av vanliga Pandemic, men absolut kan man skaffa Legacy och bara spela grundspelet om och om igen. Viktiga att komma ihåg är väl att när man väl börjar sätta klistermärken på saker så kommer de finnas kvar även när man vill spela en vanlig omgång av Pandemic.

(Läs gärna Alexanders recension av Pandemic Legacy /red)

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x