Mer av brädspelet med genomskinliga baser

Jag fick så många frågor på mitt senaste projekt till Mansions of Madness att jag sammanfattar det här i ett kort blogginlägg.

Planen är att få miniatyrerna att smälta in mer i brädspelsplanen med genomskinliga baser. De genomskinliga baserna kommer man enkelt över för 1-2 kronor styck på till exempel Litko eller eBay. Kruxet är att separera de befintliga miniatyrerna från deras baser, då brädspel har en tendens att leverera miniatyrerna färdigmonterade eller rent av gjutna i ett stycke.

img_0453

I fallet Mansions of Madness så är de äldre miniatyrerna från 1st edition mest bråkiga, medan de nyare enbart är monterade med ett par tunna piggar i basen, som lättare skärs av.

Arbetet sker enklast med hjälp av en modellkniv som till exempel Precision Hobby Knife från Armypainter för 50 kronor. Tycker ni att det är en onödigt dyr investering finns även skalpeller på Clas Ohlsons för 12 kronor som gör samma jobb.

img_0451

Det viktiga är att skära så nära basen som möjligt och inte lämna kvar någon del av miniatyrernas skor. Skär hellre av för mycket och få med delar av basen, än för lite. Det är enklare att skära bort delar som inte skall med efteråt att att försöka plåstra tillbaks fötter som saknas.

img_0461

Avbasade baser.

img_0459

Sedan är det bara att limma på dem på deras nya genomskinliga bas med superlim. Tänk på att använda så liten klick lim som det bara är möjligt för att minimera efterjobb med den vita skridskoliknande iseffekten runt fötterna ni ser på bilden ovan. Detta kan ni dock försöka gnugga bort försiktigt med nageln eller någon annan mjuk egg och vatten. Enklast är om det undvikits från först början.

mansions-small

Färdiga investigators redo att “investigera”. Lycka till!

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x