Mixer lägger ned och fasas ut till Facebook Gaming

Mixer var tänkt att konkurrera med Twitch om speltittarna, men det skulle visa sig för svårt även med Microsofts, Windows och Xbox muskler.

Tjänsten startade i januari 2014 som Beam, med unik teknologi för att streama video med låg latens. Ett streamingprotokoll de kallade FTL eller Faster Than Light, som möjliggjorde unik interaktion där tittarna tilläts rösta eller direkt styra delar av streamarens spel.

Senare samma år blev de uppköpta av Microsoft och inbakade i deras Xbox-avdelning varpå Beam bytte namn till Mixer 2017. Mixer blev inbäddat direkt i Windows 10 och så även Xbox plattform.

2019 ökade rivaliteten med streamingtjänsten Twitch. Mixer började köpa upp kända spelare genom att erbjuda dem saftiga avtal om de lämnade Twitch och började streama exklusivt på Mixer. Bland de mest kända var Ninja, Shroud och KingGothalion.

Det för oss fram till dagens datum där de i kväll tillkännager att de nu lägger ned Mixer. Plattformen kommer bara hålla igång en månad till och stänger för gott den 22 juli.

https://twitter.com/WatchMixer/status/1275134189738713088

Ljusglimten i mörkret är att de ändå tecknat avtal med Facebook Gaming för att bäst de kan kunna matcha avtalen med sina existerande streamare. Jag tvivlar dock på att särskilt många överväger Facebook Gaming före att gå tillbaka till Twitch igen. Men det hade varit nyttigt för spelkulturen om Twitch monopol kunde brytas.

Så här säger Slashers “källa” om Shroud och Ninjas avtal.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x