Nominerade till Guldtärningen 2015

Guldtärningen är ett pris som delas ut i tävlingen Årets spel, som arrangeras av Sveriges Leksakshandlares Riksförbund.

Priset har delats ut sedan 1984 och årets vinnare presenteras senare i höst.

Det är många oväntade nomineringar och Spelkult har tyvärr inte recenserat ett enda av spelen, men vi har en recension på ingång för Battle Sheep.

Nominerade barnspel

Pengolo

Från 4 år
2 – 4 spelare

Uppfinnare: Thierry Denoual
Distributör: Competo/Marektoy

De utsökt vackra pingvinerna döljer var sin hemlighet, i form av ägg i olika färger. Det gäller att komma ihåg vilket ägg som ligger var. Fin och välgjord utveckling av memory – ett spel där de yngsta ofta vinner över den äldre generationen.

Cluedo Junior

Från 5 år
2 – 6 spelare

Uppfinnare: Amerikanska Hasbro
Distributör: Hasbro

Klassikern från USA har fått en enklare mer lättbegriplig släkting. Utan att förlora spänningen eller mystiken har man genom fiffiga lösningar hittat fram till ett gediget och underhållande spel, som möjligen kan vara lite för svårt för de allra yngsta.

Vampyrjakten

Från 5 år
2 – 6 spelare

Uppfinnare: Tanketanken
Distributör: Plasto World of Entertainment AB

Ett rafflande snabbt spel där mycket kan hända, som att de som jagas istället blir vampyrer och får jaga de andra. Rejält och gediget med många roliga vändningar och turer när man spelar.

Nominerade Familjespel

Battlesheep

Från 7 år
2 – 4 spelare

Uppfinnare: Francesco Rotta och Andrea Femerstrand
Distributör: SPILBRÆT.DK ApS

Enkelt att lära men svårt att bemästra. En god spelidé, som kanske började en gång med kinaschack, i ett modernt och humoristiskt utförande, där fåren tar sig fram genom att hoppa över varandra. Ingen risk alls att man somnar!

Takenoko

Från 8 år
2 – 4 spelare

Uppfinnare: Antoine Bauza
Distributör: Bergsala/Enigma

Utsökt vackert, med några av de mest välgjorda spelpjäser vi någonsin sett. Visserligen rätt omfattande regler, men när man väl satt sig in i spelandet blir det ett fascinerande äventyr med en jättepanda i kejsarens bambuträdgård.

Klask

För såväl ung som gammal
2 spelare

Uppfinnare: Mikkel Bertelsen i Danmark.
Distributör: Competo/Marektoy

En djärv och minst sagt originell utveckling av det gamla hockeyspelet. Här är det ett slags fotboll, där spelarna använder sig av två rörliga magneter, som kan hamna i eget mål, fastna bland andra magneter, eller helt enkelt göra mål. Givet partyspel som passar alla åldrar.

Nominerade vuxenspel

Trexo

Från 7 år
2 spelare

Uppfinnare: Jan Åke Hansson
Distributör: Förlago

Spelidén är så enkel att den också är genial. Med likadana brickor, med X och O, gäller det att först få fem i rad. Inget nytt i det, men här kan du också lägga brickorna ovanpå varandra vilket ger helt nya dimensioner åt spelandet.

Rotten Apples

Från 18 år
För två eller fler spelare

Uppfinnare och distributör:  Plasto World of Entertainment

Ett spel garanterat bara för vuxna, där det gäller att fylla i meningar med givna ord. Blir tokiga, roliga och underhållande meningar, även om det är lätt att hamna under bältet.

HINT

Från 15 år
Fyra spelare eller fler

Uppfinnare och distributör: Bezzerwizzer

Välgjort partyspel med extra allt. För i det här lagspelet gäller det att nynna, göra charader eller prata fritt för att ge sina medspelare en hint om vilka ord man är ute efter. Avancerat och inte alls så lätt som det först kan förefalla.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x