Norrmän vill att vi dödar kungen på Kickstarter

Kill the King heter ett nytt brädspel som nådde sitt finansieringsmål efter bara 36 timmar på Kickstarter. Bakom spelet finns ett par norrmän, som vi lyckades få ett par ord med.

Jeg har funnet ut at det å produsere film og spill er ganske likt egentlig. Vi gjør mye av det samme.

Hej Petter Schanke Olsen och Thomas Small Gjeseth!

Båda är runt 30 år och bor i Trondheim. Till vardags är Petter är filmproducent och Thomas är en grafisk designer och de har funnit många likheter mellan film- och spelproduktion. “Vi gjør mye av det samme.”

Kill the King är deras första spel. Idén kläcktes förra året när de kom på ett koncept med att låta enheter ha olika försvar baserat på var de attackeras. När idén vidareutvecklades upptäckte de hur roligt det var att spela, så spelet har sedan dess fortsatt utvecklas och speltestats hundratals gånger tills det blev det spel som nu ligger på Kickstarter. Arbetet slukade all deras lediga tid under ett år. Petter slutade titta på filmer och spela Playstation. Han tillbringade all fritid med spelutveckling och förberedelser inför Kickstartern.

killking1

“At det er lite ventetid for hver spiller.”

Varför är Kill the King så bra?

“At det er lite ventetid for hver spiller.” Det är tråkigt att behöva vänta på att långsamma spelare skall tänka klart. Därför är det viktigt att spelarna kan vara aktiva under varandras rundor. Andra viktiga aspekter för honom är att spelet skall kunna spelas många gånger och ändå ge nya upplevelser.

killking3

Varför Kickstarter?

De menar att chansen är för liten att slinka igenom de konventionella distributörernas nålsöga. Allt arbete med Kickstartern har de gjort själva, då Thomas är grafiker och arbetar med film. Men det är vansinnigt mycket arbete. Arbetet med Kickstartern påbörjades redan i mars.

Det är du som är ansvarig för att marknadsföra spelet, inte Kickstarter.

Råd till kommande spelskapare

Det är väldigt viktigt att folk känner till ditt spel innan du publicerar det på Kickstarter. Du måste skapa en fanbase runt spelet redan från dag ett. Det är du som är ansvarig för att marknadsföra spelet, inte Kickstarter.

Spelkult önskar de norska spelskaparna lycka till. Kickstartern finns live just nu, där 50 norska kronor köper dig en tidig print&play eller 429 norska kronor köper dig ett fysiskt spel inklusive frakt till Sverige. Beräknad leverans är i maj nästa år.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x