Nostalgirulle i fickan

Spelglädje
80
Prisvärt
90
Nostalgikänsla
75
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Inga köp i appen
Många timmars spelande
Översatt till svenska
Negativt
Liten text på iPhone
81
Nostalgirulle

Rollercoaster Tycoon 3 tillhör den andra vågen simuleringsspel (efter SimCity och Civilization) från 2000-talets början. Nyligen tog spelet klivet ner till iOS och kan nu njutas under tåg- eller bussresan.

Spelaren detaljstyr ett flertal nöjesfält. Vi pratar detaljstyrning: Från hur gångvägarna ser ut, till hur mycket glass och varm korv kostar. Förutom att konstruera alla berg- och dalbanor förstås. Det är här som Rollercoaster Tycoon 3 verkligen fångade mitt hjärta för mer än tio år sedan. Du kan bygga dina egna bergbanor och ta en animerad åktur på dem. För mitt yngre jag var detta som att kunna bygga en legovärld och sedan går runt i den på riktigt.

Det här spelet har inte åldrats alls. Det är i mitt tycke lika roligt nu, som då, att skapa det perfekta nöjesfältet. Faktum är att pysselläget, där spelaren ska uppfylla vissa krav för att gå vidare, är precis lagom för att fylla reklamavbrotten i fredagsmyset.

Extra plus i kanten för att spelet är helt översatt till svenska (även om det är lite märkligt att dagstemperaturerna anges i fahrenheit och inte celsius). Ett annat plus i kanten är att spelet avhåller sig från köp i appen. Du betalar en gång för spelet och har sedan tillgång till alla funktioner. Det är märkligt hur en sådan enkel sak kan kännas befriande…

Största nackdelen är att spelet nästan kräver iPad för att vara njutbart. Det går utmärkt att spela det på iPhone, men ikoner och texter är i minsta laget för att vara riktigt hållbart.

RollercoasterTycoon02 RollercoasterTycoon03

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x