Nytt Twilight Imperium lagom till 20 årsjubileumet

Brädspelsvärldens minst oväntade uppdatering inträffar när Twilight Imperium får en länge efterlängtad fjärde utgåva.

Spelet är ett högt ansett och episkt 4x-brädspel i sann rymdopera-miljö. Det lanserades redan 1997 och var ett av de första från danska speldesignern Christian T. Petersen, två år efter han grundat Fantasy Flight Games.

Spelet fick en andra utgåva år 2000 och har levt på sin tredje utgåva sedan 2005. Därför har just Twilight Imperium länge varit en högoddsare för nästa uppdateringsslägga från Fantasy Flight Games. Inte minst också för att det har en lojal skara spelare, som ändå ojat sig för att spelet tar så stor tid i anspråk och skulle må bra av en dos streamlining.

Förutom sedvanlig modernisering med förenkling, uppsnabbad, mer interaktiv spelmekanik och nya flashigare komponenter, så tar fjärde upplagan en oväntad vändning från Fantasy Flights normala expansionsfrossa. Grundspelet kommer nämligen inkludera hela 17 spelbara raser från start och får därför en saftig prislapp om $149,95. Det vill säga sannolikt runt 1500 svenska riksdaler. Detta garanterar så klart inte att Fantasy Flight ändå kan försöka sig på att mångla ut expansioner, men det gör ändå grundspelet ovanligt stort. Tredje upplagan av grundboxen innehöll bara 10 raser.

Låter Twilight Imperium Fourth Edition intressant, så finns det nu en förbokningskampanj i samband med lokala spelbutiker, som innebär extra freebies som en sammanslagen bunden regelbok och lite konstbling. Spelet beräknas släppas under fjärde kvartalet i år och får även en dokumentär signerad inga andra än Shut Up & Sit Down.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x