P3 Spels programledare startar egen podd

Att P3 spel läggs ner är en av de värsta spelnyheterna under året.

På programmets Discordkanal uttrycktes sorg och saknad. Inte bara efter public service bästa spelbevakning utan även för den fina community som finns i kanalen och i chatten under streamar på Twitch. Jag är en av de personerna och kunde ännu finna tröst i att prata med andra om det. Det fanns ett stort stöd hos fansen som även nådde programledarna Anton, Tobias och Elisabeth.

Även om jag fortfarande anser det vara en skam att P3 inte förstår vikten i att på allvar ha ett program som diskuterar spel ur många synvinklar, när spel är en av de största fritidsintresse i Sverige och vår största kulturella exportvara. Så kom den 30 november en glad nyhet på Discord. Anton skriver nämligen:

“Därför är det nog ändå dags att klargöra att vi på redaktionen (med ett efterlängtat tillskott) kommer köra vidare med spelpodd i egen regi efter nyår. Många har efterfrågat patreon-lösning, så det kommer vi se till att rodda med också. Mer info kommer, men det kanske kan skänka lite trygghet redan nu att det kommer finnas massor spelsnack även i framtiden.”


Vem detta tillskott är hålls för närvarande hemligt. Det finns i skrivande stund ingen information i vad podden kommer heta eller exakt hur allt kommer utformas. Det återstår att se och vi kommer såklart att rapportera även om det. Men nog finns det lite tröst i att det kommer finnas något. Och medan vi väntar kan vi titta på P3 spel när de streamar under musikhjälpen.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x